SNABBFAKTA
ADRESS
Tegelvägen 27
BOSTADSTYP
Radhus
ANTAL RUM
5 rum och kök
BO & BIYTA
132 + 66 kvm
TOMTAREAL
422 kvm
BYGGÅR
1977
STARTPRIS
5 975 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
5 650 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

”Vi föll direkt för läget och utsikten"

Huset och trädgården

Två våningar, och därtill en inredd källare, ger ca 198 inredda kvm, varav 132 kvm räknas som boarea. Mycket är renoverat under senare år så här går det bra att bara flytta in. Huskropparna är förskjutna i förhållande till varandra, vilket gör att just det här huset ligger både högt och fritt med utsikt ner mot Mälaren. Gaveltomten är friköpt och lummig med häck runtom. Det fristående förrådet kan även bli en lekstuga. Solen börjar sin bana runt huset på framsidan, och redan under sen förmiddag börjar den nå fram till altanen på baksidan, där den stannar till sen kväll. Även balkongen är en fin solfångare under eftermiddagstimmarna. Garaget ligger i separat länga med fjärrstyrd port och förrådsdel. Huset är förbesiktat och protokollet hittar du under Dokument, tillsammans med listan över senare års utförda renoveringar.

ALLA BILDER

Entré/hall

Klinkergolv i entrén, och klädförvaring i form av hatthyllor/hängare längs ena väggen. Längre in i hallen ligger vacker hårdvaxad ekparkett på golvet, liksom i övriga rum i entréplan och på övervåningen. I anslutning till entrén finns en av husets tre toaletter, med våtrumsmatta och målad vägg, toalett, tvättställ (kakel ovan) och överskåp.

ALLA BILDER

Köket

Vid renoveringen 2020 valde nuvarande ägare att behålla köket från Marbodal för den rätta 70-talskänslan, och lämnade in luckorna för omlackering. Vitvarorna, med undantag av spisfläkten (2020), är inköpta så sent som i februari 2022; hällspis, kyl, frys och diskmaskin. Härifrån är det öppet till vardagsrummet, så det är alltid nära till grytorna om du har dukat upp i vardagsrummet eller ute på altanen.

ALLA BILDER
"Det är jättelugnt här och lätt för barn att hitta kompisar"

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för både matplats och soffgrupp. Stora fönster mot trädgårdens baksida släpper in fint ljus. Även gavelfönstret gör rummet ljusare, och den djupa fönsterbänken i sten är vacker i sig. Altanen nås härifrån, och den är uppbyggd till samma nivå som vardagsrumsgolvet.

ALLA BILDER

Sovrum 1

En våning upp ligger sovrummen. Från det stora sovrummet mot sydväst når du balkongen och härifrån har du utsikt ner mot vattnet. Det är enkelt att dela av rummet om behov finns av ett fjärde sovrum på övervåningen och det finns tre inbyggda garderober, klädkammare finns i hallen.

ALLA BILDER

Badrum

En lyxig känsla i det helkaklade badrummet (2020) med klinkergolv och golvvärme (el). Här finns badkar, duschhörna, toalett, handdukstork, tvättställskommod och spegel. Takkupolen släpper in fint ljus.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Sovrum 2 och 3 ligger intill varandra till vänster när du kommer upp för trappan. Det här rummet är idag är inrett som kontor, och en inbyggd garderob finns.

ALLA BILDER

Sovrum 3

Det här sovrummet är i dag inrett till barnrum med en söt barntapet.

ALLA BILDER

Källarvåning

Källarvåningens yta fördelas över ett allrum (eller extra sovrum/master bedroom), tvättstuga, relaxutrymme med dusch, separat toalett och förråd. Klinker i hallen nedanför trappan, liksom i relaxen. Här är det enkelt att bygga en bastu, om du vill, våtrumstapet på väggen. Tvättstugan har klinkergolv och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, tvättbänk med ho och förvaring. I allrummet är det ekparkett på golvet.

ALLA BILDER
"Sommartid är det båt och bad som gäller, och när det är is på sjön åker den gamla sparken fram"

Omgivning

Att bo på Framnäs innebär cykelavstånd till stan och omtyckta förskolor och skolor i närområdet. Närheten till sjön är nog ändå det som utmärker Framnäs mest, och den vackra strandpromenaden sträcker sig hela vägen från Framnäsbadet in till stan, kantad av restauranger och caféer. Åt andra hållet ligger Björnöns friluftsområde. Framför huset finns en stor allmänning med gräsyta och stora ekar, perfekt för lekande barn, och en stor lekplats finns i området.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Exempel på renoveringar som gjorts, och annat som kan vara bra för dig som köpare att känna till:

  2022 Ny stenläggning
  2021 Fasaden ommålad och nedre delen av fasaden på framsidan utbytt, nya fotplåtar mot takfot/taket
  2021 Nya element i kök och toalett (entréplan)
  2020-2021 Ny altan på baksidan och montering av glasräcke
  2021 Ommålning av fönster, ny plåt gavelfönster, diverse nya elinstallationer samt el till markis
  2020-2021 Markiser från Bennströms
  2020 Totalrenovering av badrummet (fackman)
  2020 Renovering av köksluckor (lackning 2 ggr), nytt kakel i köket
  2022 Nya vitvaror i köket
  2020 Målning, tapetsering och golvläggning interiör
  2019 Persienner från Bennströms
  2015 Nytt tak och nya takkupor
  2015 Våtutrymmen på entréplan och källarplan renoverade av tidigare ägare

  Fastigheten är fiberansluten.
  Radonmätning utfördes 2008, årsmedelvärde 91 Bq/m3 (gränsvärde är 200 Bq/m3).
Gunilla Hedman