SNABBFAKTA
ADRESS
Sjöjungfrugatan 3B
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
3 rum och kök
BO & BIYTA
71 + 0 kvm
BYGGÅR
2021
STARTPRIS
3 375 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
3 620 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Hall

Hallen är rymlig med bra förvaring bakom skjutdörrarna, och den vitlaserade ekparketten löper vidare in över golven i alla rum.

ALLA BILDER

Vardagsrum

Här är ljusaste punkten i lägenheten, och genom takfönstren ser du en glimt av Mälaren. Soffgruppen passar fint under takfönstren och en fin detalj är skjutdörren i massiv ek in till stora sovrummet.

ALLA BILDER

Köket

Ytorna mellan kök och vardagsrum är öppna, och härifrån nås ena balkongen. Snickerierna från Vedum har en ljus antikgrå nyans, och belysningen är dimbar både i vitrindelen och under överskåpen. Maskinell utrustning; spishäll, ugn, inbyggd mikro, kyl/frys, köksfläkt, diskmaskin och vinkyl.

ALLA BILDER
"Solen når en bra bit upp över taken, så vi har sol i stort sett hela dagen"

Balkongerna

En fin dag kan du ta med dig frukosten ut till morgonsolen på balkongen vid köket. Vill du fortsätta i solens tecken efter lunch så går det bra på den andra balkongen.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Det stora sovrummet har skjutdörrsgarderob längs helvägg med stämningsfull belysning och bra inredning från Elfa. Balkongen i söder nås härifrån.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Mysigt sovrum med snedtak och läcker utsikt. Takfönstren har låg bröstningshöjd, så utsikten blir lika generös som med "vanliga" fönster, och dessutom kan du njuta av stjärnhimmeln när kvällen kommer.

ALLA BILDER
"Vi ville ha en varm känsla i badrummet, och det tycker jag vi fick till"

Badrum

Det helkaklade badrummet har duschhörna, tvättställskommod, toalett, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och vägghyllor ovan. Klinker på golvet och infällda spotlights i taket.

ALLA BILDER

Föreningen

Brf Kajplats 2 färdigställdes 2021 som sista etapp längs kajen. Föreningen äger marken och innehar 97 lägenheter med bostadsrätt fördelade över tre huskroppar. Övernattningslägenhet finns, liksom cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd, extra lägenhetsförråd för uthyrning, miljöbod och en parkliknande innergård. Bussar går ofta, hållplats vid Björnövägen. I husets entré finns en digital tavla där kan du ha koll både på när nästa buss går och på vädret.

ALLA BILDER

Omgivning

Gångstråket längs kajen är nu i slutskedet att färdigställas (därav byggstaket utanför). Stråket blir en lugn och bilfri zon med vackra planteringar, och i början av kajen finns bland annat Hemköp och Steam hotel. Mäster Jacobs omtyckta bageri finns runt hörnet med färska frallor och annat gott.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Kajplats 2
Antal lägenheter
97
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade i maj 2020 fastigheten Sjöjungfrun 1 i Västerås. På fastigheten finns tre flerbostadshus i fem till sex våningar med totalt 97 bostadsrättslägenheter, total boarea ca. 7470 m².
Föreningen har avtal med JM@Home AB för ekonomisk- och teknisk förvaltning. I den tekniska förvaltningsdelen ingår fastighetsskötsel, fastighetsjour, trädgårdsskötsel, trappstädning, hisservice, hissbesiktning och källsortering.
Mäklaren informerar
  Bygglov finns för inglasning av balkongen vid köket.
  Förråd finns i källaren.
  Månadsavgiften är indelad i två delar: 3 766 kr för bostadsrätten och 220 kr TeliaTripleplay.
  Föreningen har avtal med JM@Home AB för ekonomisk- och teknisk förvaltning. I den tekniska
  förvaltningsdelen ingår fastighetsskötsel, fastighetsjour, trädgårdsskötsel, trappstädning, hisservice,
  hissbesiktning och källsortering.
  Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av säljaren (1208 kr år 2022)
  Pantsättningsavgift vid belåning är 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen (483 kr år 2022).
Gunilla Hedman