SNABBFAKTA
ADRESS
Lidmansvägen 7
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
5 rum och kök
BO & BIYTA
159 + 0 kvm
BYGGÅR
1908
STARTPRIS
5 200 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
5 720 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Entré

Trapphuset imponerar visserligen, men enligt vår mening är det här en av Västerås finaste våningar, vilket anas redan i hallen. Från golv till tak är det 2,90. Platsbyggd klädförvaring och ett rustikt trägolv möter dig i entrén. Härifrån nås vardagsrummet, matsalen, inre hallen och ena badrummet. I inre hallen, på väg mot köket, finns det gamla serveringsskåpet bevarat.

ALLA BILDER
"Planlösningen är social, och man kan gå runt utan att vända"

Vardagsrum

Pardörren står troligen mestadels öppen, men om ni skulle vilja göra om vardagsrummet till ett riktigt stort och lyxigt sovrum, går det bra att stänga mot matsalen. Rummen ligger fil och den slipade fiskbensparketten länkar samman ytorna. Väggintegrerade hyllor ramar in takkupan fint, med fönster ner mot stan.

ALLA BILDER
"Vårt vardagsrum skulle även kunna vara ett stort sovrum, och matsalen skulle då bli vardagsrum"

Matsal

Å ena sidan utsikt över Västerås alla tinnar och torn, å andra sidan en eldstad. Glaset i balkongdörren sträcker sig ända ner till golvet, så här uppe blir vardagen väldigt ljus. De maffiga pardörrarna har tack och lov fått vara kvar, och den lilla eldhunden i spisen är en detalj från gamla ASEA. Eldstaden är godkänd för användning.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Utrymmet i takkupan är som klippt och skuret för ett litet skrivbord. Även här är utsikten milsvid ner mot stan. Två platsbyggda garderober ramar in takkupan. Trägolv.

ALLA BILDER

Badrum 1

Det här badrummet renoverades 2018 och nås från båda sovrummen. En duschhörna med vikbara glasväggar, tvättställskommod, spegelskåp med belysning, infällda stotlights i taket och tvättmaskin och torktumlare i pelare (årtal på maskinerna är okända). Kakel, klinker och skön golvvärme.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Ett sovrum av stora mått med en riktigt mjuk matta, som gör fötterna glada varje morgon. Här finns tre garderober med överskåp, en fristående dubbelgarderob och alldeles utanför dörren finns en platsbyggd garderob. Beläget mot innergården.

ALLA BILDER

Köket

Här är det välplanerade kubik, med skåp som ansluter mot taket och generösa högblanka granitskivor att baka och laga mat på. En extra bred induktionshäll och en lika bred spisfläkt från Fjäråskupan, lämnar inte mycket mer att önska. Diskmaskinen, kyl och frys är stilrena. Ugn och Micro är inbyggda. Från fönstret har du koll på innergården. På golvet ligger enstavsparkett i ek, ljusoljad. Dörren i hörnet, den har en egen historia. Här var nämligen pigans ingång, en gång i tiden.

ALLA BILDER

Kontor

En gång i tiden pigkammare, numera kontor. Kanske blir det här till en walk-in-closet en dag. Trägolv, likadant som i hallen. Rummet ligger intill köket.

ALLA BILDER

Badrum 2

Lite oväntat hittar man en bastu här, en kallare dag väljer du kanske det här badrummet. Dusch med vikbara glasväggar, toalett, tvättställskommod och handdukstork. Kakel och klinker.

ALLA BILDER

Balkong

Det är inte alla vindsvåningar som har egen balkong. Här är balkongen perfekt positionerad för frukost i morgonsolen, och för vackra vyer varma kvällar. Eftermiddagssolen hittar du på någon av de gemensamma balkongerna i trapphuset, eller på innergården.

ALLA BILDER

Föreningen

I Brf Himmelriket finns 16 bostadsrätter och en uthyrningslokal, på adresserna Lidmansvägen 7 och Kristinagatan 19. Den grusade innergården ligger vindskyddad i västerläge och under den varmare delen av året finns utemöbler framställda här. På gården finns även cykelförråd och sophus. Gemensam tvättstuga, hobbyförråd och eget förråd finns i källaren. Den vackra byggnaden ritades av arkitekten Emil Brefwe 1905. Varifrån namnet Himmelriket härstammar finns det många teorier om. En av teorierna är att Oskar Fredrik Wijkman, som var en mäktig företagare och kommunalpolitiker, bodde här när huset var nytt. Han ska ha kallats för Västerås egen "Gud fader", och bidrog bland annat till ASEA:s etablering. En annan teori är att namnet tillkommit för att huset ligger högt och har vacker utsikt.

ALLA BILDER
"Djäkneberget erbjuder ju en jätteträdgård, som vi slipper underhålla"

Omgivning

Vill man bo lugnt men på bekvämt avstånd från stadslivet är det svårt att hitta ett bättre läge. Närmsta granne är Djäkneberget. Till city tar det inte många minuter att promenera och det går fint att cykla till tågstationen även vintertid, då gatorna härifrån är uppvärmda hela vägen. På Djäkneberget finns restaurang med café, en omtyckt lekplats och minigolfbana för alla åldrar. Det bästa är kanske ändå alla de fina ytorna att breda ut picknickfilten på. Matbutiker och ljuvliga bagerier finns på gångavstånd.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Himmelriket
Antal lägenheter
16
Antal lokaler
1
TV och bredband
Bredband och TV via Telia (fiber), i månadsavgiften ingår 100/10 Mbit och Telia TV Stor.
Renoveringar utförda och planerade
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.
Stora renoveringar är gjorda såsom takommålning, dränering mot gårdssidan, renoverade/bytta fönster och merparten av stammarna är bytta.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger sedan 2005 fastigheten Kalla 2, som är bebyggd med ett flerbostadshus i 4 plan med källare innehållande 16 bostäder och en lokal. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Lokalen uthyres.
Mäklaren informerar
    2019 totalrenoverades köket.
    2018 renoverades badrummet mellan sovrummen (kvalitetsintyg finns). Golven i rummen slipades och de flesta ytskikten fräschades upp, med färg eller tapeter.
    2012 renoverades badrummet i hallen, av tidigare ägare.
    Eldstaden är besiktad och sotad 2021.
    Källarförråd tillhör lägenheten.
Gunilla Hedman