SNABBFAKTA
ADRESS
Skultunavägen 32
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
9 rum och kök
BO & BIYTA
235 + 100 kvm
TOMTAREAL
1430 kvm
BYGGÅR
1914
STARTPRIS
8 975 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
9 750 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Planlösningarna har nog varierat, enligt sägen har huset en gång varit delat på andra ledden"

Huset

Ett stort och vackert hus med fina proportioner, som står stadigt på grunden av natursten. De spröjsade fönstren ser förmodligen ut ungefär som originalen en gång gjorde, när huset uppfördes 1914. I dag disponeras huset som tvåfamiljshus. Önskar du och familjen ett enda stort boende istället, så är det ingen stor sak, eftersom entréerna ligger intill varandra. Öppna upp mellan entréerna helt enkelt. Huset har en souterrängdel/källare också med bra förvaringsytor och en vinkällare. Den oinredda vinden är stor med ytterligare möjligheter. Blåsbo är ett äldre och uppvuxet område med mestadels villor. Läget är i det närmaste centralt på gångavstånd till city, högskolan, grundskolor, Rocklunda och Djäkneberget. Svartån forsar förbi här på sin väg ner mot Mälaren, och bidrar till grönska och lummighet sommartid. Huset ligger i områdets ytterkant, utan grannar framför, och intill tomten finns en genväg upp till den lokala matbutiken.

ALLA BILDER
"Huset är fantastiskt, det positiva sitter i väggarna."

Entré/hall

Entréerna hittar du på husets baksida, eller på framsidan, beroende på hur man ser på det. Runt husknuten hursomhelst. Väljer du den högra av dörrarna kliver du in i entréplanets rymliga hall med klinkergolv. Vi gissar på kärlek vid första ögonkastet, när du möts av den läckra tapeten och lastbilspanelen på väggarna. Kliv ur skorna och känn golvvärmen under fötterna. Dörren till vänster leder till källaren.

ALLA BILDER

Sovrummen på entréplan

På entréplan finns tre sovrum att välja på. Sovrummet till vänster, från entrén räknat, är ljust och rymligt med två inbyggda garderober. Det till höger har fristående garderober längs väggen. Båda de här rummen har vitpigmenterat trägolv, skönt golv att gå på. Det tredje sovrummet hittar du bredvid vardagsrummet, vilket innebär att du har utsikt över ån härifrån. Rummet används i dag som kontor och här ligger trägolv. Alla sovrummen har hörnläge med fönster åt två håll.

ALLA BILDER
"Hyr man ut övervåningen så bor man väldigt billigt, eller så bor man här som ett generationsboende. Det finns verkligen alla möjligheter."

Köket

Här är drömköket, där hela familjen får plats att laga mat tillsammans. Platsbyggt från Kvänum med kalkstensskivor från Kinnekulle. Vad sägs om en 90 cm bred spis i svart med dubbla ugnar från italienska Ilve och en lika bred fläkt från Fjäråskupan? Lika väl tilltagen på bredden är kyl/frysen från Miele. Diskmaskinen är dold och hörnskafferiet rymmer mängder av gott. Fönstren bjuder visserligen på fin utsikt, men är i sig väldigt vackra att titta på också. Spotlights infällda. Ett större sällskap ryms bra här, men om iläggsskivorna blir många kan ni alltid vrida bordet, och fortsätta dukningen in i vardagsrummet. Ytorna vävs samman av den slipade och oljade fiskbensparketten. När dukningen är klar blir det kanske dags att besöka vinkällaren.

ALLA BILDER
"Vi eldar mest för mys, båda eldstäder fungerar och används"

Vardagsrum

Här når ljuset in från flera håll, och utanför har du ett mäktigt panorama över Djäkneberget och Trumslagarbacken. Den putsade eldstaden med insats sprider värme och myskänsla en kallare dag. En varm dag ställer du nog upp dörren till den stora balkongen, varifrån du kan ta trappan ner till trädgården och orangeriet.

ALLA BILDER

Gäst-wc

Även den "lilla toan" har fått ett lyft. Mosaikklinker på golvet och målad bröstningspanel/mönstrad tapet. Tvättställskommod och toalett.

ALLA BILDER

Badrum

Snyggt marockanskt klinkergolv mot vitt kakel. Badkar på tassar, separat dusch med vikbara glasväggar, tvättställskommod, toalett och handdukstork. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Golvvärme.

ALLA BILDER

En trappa upp

Ta vänstra entrédörren; välkommen upp! I hallen finns en hel rad av fristående garderober och även två inbyggda garderober med överskåp. Övervåningens lite enklare tvättstuga finns i anslutning till hallen. Här finns en tvättmaskin och ytskikten är våtrumsmatta och vitt kakel. Trappa upp till vinden. Trägolvet är vitmålat.

ALLA BILDER

Vardagsrum på övre plan

Hallens vitmålade golv fortsätter in i det ljusa vardagsrummet, vars utsikt till och med slår den från våningen under en aning. Utgång till husets övre balkong.

ALLA BILDER

Matrum

Intill vardagsrummet ligger matrummet med sin fina kakelugn. Laminatgolv.

ALLA BILDER

Köket på övre plan

Köket är ljust och här finns ett stort skafferi. Vitvarorna är bytta under senaste fem åren; hällspis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin.

ALLA BILDER

Badrum på övervåningen

Helkaklat med dusch och tvättställ, klinkergolv och golvvärme. Infällda spotlights i taket och handdukstork. Separat toalett bredvid duschrummet.

ALLA BILDER

Sovrummen på övre plan

På övre plan finns upp till fyra sovrum, beroende på hur ytorna disponeras. På vänster sida, från entrén sett, ligger tre rum på rad. De första två är båda rymliga och det längst bort är lite mindre och används i dag som kontor. Det mindre rummet har platsbyggd sängalkov, perfekt som barnrum. Matrummet går också utmärkt att inreda till ett mysigt sovrum. Golven i dessa rum är i laminat.

ALLA BILDER

Uteplatser och trädgård

Båda balkongerna är i västerläge och har markis, den i entréplan är delvis under tak. Orangeriet omfamnas av husets rustika grundmur och spröjsade fönsterpartier. Känslan av Toscana infinner sig lätt här en varm sommarkväll. Blir det för varmt kan ni öppna båda dörrar så fläktar det skönt. Golvet är isolerat under det fina markteglet. Trädgården är friköpt och kuperad, uppvuxen och lummig. Vackra stentrappor och murar möter mängder av fina växter som blommar växelvis under hela sommarhalvåret. Bland annat finns rhododendron, azalea, honungsrosor, pioner, syréner, spireor, ölandstok och vinranka. Det finns också plommon- och äppelträd, hallon och vinbärsbuskar. Plats finns för flera bilar, dels vid infarten och även längre upp närmare huset, intill den fina stenmuren med växter. Nere vid infarten finns även el-uttag till två bilar. Tittar du upp mot trädkronorna så ser du en söt liten lekstuga, som lämnas kvar.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Protokoll från förbesiktningen finns att ta del av i bilaga.

  Nedan följer en sammanfattning av förbättringar och åtgärder som gjorts under senare år.
  2021, ny fjärrvärmeväxlare
  2020, målning av balkonger och renovering av entrétak
  2019 installerades nya sol-/vindstyrda markiser på fönstren mot söder (2 st) och nya markisdukar på balkongerna, även vinkällaren iordningställdes
  2018 målades fasaden om och taket byttes (papp, läkt och pannor inkl ny takavvattning), dessutom anlades övre parkeringen med stenmur
  2017 isolerades golvet i orangeriet, marktegel lades in
  2016 fiber indraget och robotgräsklippare installerad (Husqvarna)
  2015 Nytt kök och nytt badrum/tvätt i entréplan, nytt klinkergolv i hallen, slipning och behandling av alla golv, åtgärdande av alla ytskikt inkl innertak i entréplan samt målning av väggar i källaren

  Tidigare ägare har bl a renoverat övervåningens badrum, kök och toalett samt ytskikt 2010-14. De bytte även alla fönster ca 2006-2007.
  Larm finns installerat.
  Radonmätning gjordes 1990-91 med väl godkänt resultatvärde, 82 Bq/m3 (200 är gränsvärde).
Gunilla Hedman