SNABBFAKTA
ADRESS
Orrvägen 8
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
8 rum och kök
BO & BIYTA
125 + 147 kvm
TOMTAREAL
980 kvm
BYGGÅR
1967
STARTPRIS
3 995 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
4 500 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Huset

Med många rum och inredd källardel är boytan numera ca 250 kvm, även om boarean på pappret är 125 kvm. Tre sovrum finns på övervåningen och två eller tre i källarplan, beroende på hur du vill använda rummen. Mot baksidan går fönsterpartierna lågt ner mot golvet vilket ökar luxvärdet och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Garaget har slitstarkt epoxygolv och fjärrstyrd port, det finns också plats för två bilar på stensatta uppfarten. Du kommer att märka att marina detaljer löper som en tråd genom hela huset.

ALLA BILDER
"Det känns som att vara på en resort, den här sommaren har vi tillbringat många timmar vid poolen"

Uteplatser och trädgård

Längs husets södersida finns två altaner, en inglasad under tak med braskamin och en stensatt med staket runtom. Öppnar du glaspartiet får du en jättestor uteplats. Härifrån blickar du ner över poolen, som nås via trappan. Vill du lagra solenergi redan på morgonen så intar du morgonkaffet i plattsatta hörnan på framsidan. Tomten är kuperad med lättskötta växter och gräsmatta. En påkostad stenmur ramar in framsidan så här slipper du måla staket.

ALLA BILDER

Poolen

Läget kan knappast bli bättre, med sol som vandrar längs poolen hela dagen och med fint insynsskydd från växtlighet. Poolen är 4x8 m och värms med bergvärme. Däcket är av komposit; lättskött, snyggt och tåligt!

ALLA BILDER

Entré/hall

Entré med svart klinkergolv och vattenburen golvvärme. Ytterkläder hänger du i skjutdörrsgarderoben. Inre hallen har parkettgolv. Här finns en gäst-wc.

ALLA BILDER

Vardagsrum

I vardagsrummet möts du av extra takhöjd och stora skjutdörrar i glas ända ner till golvet ut mot altanen, här finns lamellgardiner. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Köket

Köket går i vitt, rostfritt och svart. Ägarna har valt att ha matbordet intill glaspartierna i vardagsrummet men det går lika bra att ha det i allrummet, båda ligger lika nära. Utrustning; kyl och frys med kolsyre-/isfunktion, häll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och micro. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Allrum

Ännu ett rum med fint ljusinsläpp, härifrån når du uterummet. Entréplanets braskamin är placerad här, liksom källartrappan som inramas av ett snyggt glasräcke. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Ett lättmöblerat sovrum med parkettgolv, kort och gott.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Ombyggt och indelat i två delar, här kan man ha en egen sovalkov, mysigt! Parkettgolv.

ALLA BILDER
"Glasdörrarna gör att vi kan ligga i sängen och titta på poolen"

Sovrum 3

Master bedroom med fransk balkong och med glasdörr ända ner till golvet. Här kan du ligga och titta på poolen då balkongräcket utanför är också i glas. Skjutdörrsgarderob och inbyggda spotlights i taket. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Badrum

Lyxigt helkaklat badrum med badkaret i blickfånget när du kliver in. Här finns dubbla handfat, toalett, handdukstork och förvaring bakom skjutdörrar längs ena väggen. Inbyggda spotlights i taket. Klinkergolv och vattenburen golvvärme.

ALLA BILDER

Källarvåning

Här kan tonåringen bo och ha egen ingång. Källaren är ljus och alla rum har parkettgolv (på platonmatta) förutom hobbyrummet som har textilmatta. I hallen finns, förutom de utrymmen som beskrivs nedan, förvaringsutrymme under trappan, en barhörna och en klädkammare. Här nere finns även pannrummet och ett förråd med epoxygolv.

ALLA BILDER

Sovrummen

Här i källardelen finns tre möjligheter till sovrum; ett stort hobbyrum som i dag är inrett till tonårsrum, den moderniserade tidigare gillestugan med murad, putsad eldstad och kassett, och ett rum innanför det som i dag är gästrum.

ALLA BILDER

Tvättstuga

Välpanerad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare i arbetsvänlig höjd, inköpta 2016. Här finns ho och bra förvaring. Klinkergolv med golvvärme (el).

ALLA BILDER

Duschrum

Kaklat duschutrymme med bastu och handdukstorkar. Klinkergolv. Separat wc, inredd med kakel och klinker.

ALLA BILDER
"Här är det perfekt att bo när man har har barn, så lugnt och nära till allt"

Hallstahammar

Hallstahammar förknippas ofta med Åsby handelsträdgård, som också har en välsorterad kött-/och vilthandel. Här finns så mycket mer. Vackra omgivningar, slussarna i Strömsholms kanal, motionsspåret med utegym och kanalmuséet är värda att nämnas, liksom Skantzöbadet. Många som vuxit upp här återvänder som vuxna, om de ens flyttat härifrån, eftersom det är enkelt att bo här när man har barn. Här är det aldrig långt till skolor, affärer, vårdcentral, restauranger, bageri och du omges av Bergslagens fina natur. Här kan du sänka tempot!

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  ° 2020 målades fasaden om och taket rengjordes från mossa. Källarförrådet renoverades samma år och huset fick nya eldrivna markiser som styrs av solen.
  ° 2011-2018 radonsanering
  ° 2016 installerades ny bergvärmepump
  ° 2014 renoverades tvättstugan
  ° 2012 renoverades badrummet i entréplan
  ° 2008 renoverades köket (kyl, frys 2015)
  ° 2007 är året då källarvåningen fick en toalett
  ° 2006 anlades stenläggning och mur
  ° Ny dränering med Isodrän 2005 runt större delen (den höga), övrig dränering gjord av tidigare ägare runt 1995. Alla rör är genomspolade nyligen.
  ° Nya vatten- och avloppsstammar 2005, hela vägen ut till gatan
  ° 2002 byggdes taket om och då inreddes även duschutrymmet med bastu i källarvåningen
  ° Samtliga golv, ytskick, innerdörrar, ytterdörrar, fönster bottenvåning utbytta löpande under senare år. Fönster i källarvåning är renoverade.

  ° Vattenburna radiatorer i alla rum (konvektor i vardagsrum och ett rum i källaren, även dessa kopplade till bergvärmen). Tvättstuga och wc i källaren har golvvärme, el.
  ° Integrerat biosystem
  ° Fiber installerat för bredband
Gunilla Hedman