SNABBFAKTA
ADRESS
Björnövägen 34B
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
6 rum och kök
BO & BIYTA
180 + 90 kvm
TOMTAREAL
1598 kvm
BYGGÅR
1951
STARTPRIS
10 000 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
12 350 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Numera är även källaren inredd, så huset är stort"

Huset

Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2006 och är nu redo att lämna över till nästa familj. Husets 180 kvm fördelas över två plan och därtill finns 90 inredda kvm i källaren. Det är vattenburen golvvärme i delar av entréplanet (entré, toalett och kök) och i hela källarvåningen. Huset ventileras med FTX- system (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning) och fiberanslutning finns. Flera uteplatser finns att välja på; det inglasade uterummet med terrassen intill, den stensatta hörnan vid poolen, balkongen på övervåningen och den mysiga frukostaltanen vid köket, där solen börjar sitt varv runt huset på morgonen.

ALLA BILDER
"Vi har verkligen uppskattat det skyddade läget, och att vi alltid kan välja mellan sol eller skugga en fin dag"

Trädgården

Den asfalterade ytan på husets framsida ger plats för flera bilar och cyklar, och intill finns ett förråd. På uppfarten möts du av praktfull rhododendron och fin stensättning. Runt hörnet hittar du gräsytor, uteplatser och prunkande rabatter kring det stensatta poolområdet. Tomten har något för hela familjen. Att bygga koja och spela badminton går lika fint som att slå sig ner med en bok, luta sig tillbaks och njuta av utsikten över poolen. Är du intresserad av odling finns gott om plats för både land och växthus. Poolen värms med en luftvärmepump.

ALLA BILDER

Entré/hall

Från ytterdörren går siktlinjen rakt igenom huset bort till uterummet, som nås genom den helglasade altandörren. Vita klinkerplattor i entrén, och i inre hallen ligger ekparkett på golvet.

ALLA BILDER

Gäst-wc

I anslutningen till entrén finns en av husets tre toaletter, med snygg tapet och elegant klinkergolv. Vägghängd toalett, tvättställskommod och överskåp. Fönster.

ALLA BILDER

Köket

Matplatsen och köket förenas över köksbänkens stenskiva i det u-formande köket. Det är bara ett steg ut från matplatsen till frukostaltanen, via dubbeldörren som är glasad ända ner till golvet. Den delvis frilagda tegelväggen ger fin karaktär, tillsammans med de pärlgrå snickerierna. Klinkergolv i köksdelen, ekparkett i matplatsen. Utrustning; Kyl och frys (isfunktion fungerar ej), inbyggd ugn/micro (kombinerad), induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin.

ALLA BILDER

Vardagsrum

En bred öppning mellan matplats och vardagsrummet ger fint ljus från flera håll, och lyfter du blicken från poolområdet utanför skymtar du sjön och småbåtshamnens segelbåtar genom fönstren. Mellan matplats och vardagsrum löper parkettgolvet fritt utan skarvar. Braskamin med kassett.

ALLA BILDER

Sovrum 1 och 2

Två rymliga sovrum finns intill varandra i entréplan, båda är insynsskyddade och har ekparkett på golvet. Från sovrum 1 har du fin utsikt ner över poolområdet och ser även en glimt av Mälaren. Sovrum 1 har även två inbyggda garderober, sovrum 2 har en.

ALLA BILDER
"Här uppe finns plats för både ett och två sovrum till"

Allrum

Allrummet uppe är stort och luftigt med fönster åt tre väderstreck och utgång till balkongen. En fin plats för hela familjen, vännerna med för den delen. Är ni i behov av fler sovrum går det att inreda ytterligare ett eller två här, ni kommer ändå ha fint utrymme för allrum kvar. I rummets mitt finns en eldstad med frilagt tegel runt hela murstocken. Härifrån syns Mälaren med småbåtshamnen, liksom från balkongen. Infällda spotlights i taket. Inbyggt förvaringsskåp mellan sovrumsdörrarna.

ALLA BILDER

Sovrum 3 och 4

Även sovrummen på övervåningen är rymliga och ligger intill varandra, det ena med sjöutsikt och det andra inrett till walk in closet. Ekparkett i båda rum.

ALLA BILDER

Duschrum

Badrummet på övervåningen renoverades 2015. Duschhörna med glasväggar, vägghängd toalett, en bred tvättställskommod med bra förvaring och en stor spegel ovanför (med elslinga som tar bort imma) samt handdukstork. Toalettstolen är en lyxigare japansk modell med belysning, värme, underspolning och tork. Taket är något sänkt för effektbelysning. Väggarna är kaklade/målade och golvet belagt med klinker (golvvärme, el). Fönster finns.

ALLA BILDER

Källarvåning

Trappan till övervåning och källare finns vid utgången till uterummet, där husets ursprungliga entré var en gång i tiden. Väggen i källartrappan är klädd med ekpanel i 50-talsstil, och redan här anar man att det är en källare utöver det vanliga. Hela källarvåningen renoverades 2017-18 och har genomgående vattenburen golvvärme. Förutom tvättstuga och stort badrum i källaren finns snickarverkstad med dörr ut till trädgården, inrett med tvättho och förvaringsskåp med arbetsbänk. Vidare finns ett teknikrum med fjärrvämeväxlare (2017), FTX-aggregat, elcentral och golvvärmeshuntar, och ännu ett rum som idag inretts som förråd men även kan bli ett tonårs-/eller gästrum (ventilation behöver isåfall installeras), detta rum finns inte med på bild och i rummet finns garderober som ingår (kyl/frys ingår ej). Utrymme under trappan, här finns centraldammsugaren. Stora klinkerplattor i varm gråbeige ton löper snyggt över golven utan skarv från hallen in i alla rum, förutom i snickarverkstaden och teknikrummet, där gråa klinkerplattor ligger.

ALLA BILDER

Tvättstuga

Tvättstugan är en riktig höjdare för en barnfamilj, så fin att man gärna dröjer sig kvar lite extra här. Med två tvättmaskiner och en torktumlare i bra arbetshöjd, mängder av förvaringsskåp/garderober, väggfasta torkställningar att fälla ut och fin arbetsyta med ho. Alla snickerier i vitt, väggarna är målade, ovanför arbetsytan vitt kakel.

ALLA BILDER

Badrum

Inbjudande badrum med lyxig spakänsla; här kan man spendera timmar. Väggarna är både kaklade och målade, vilket ger en varm ombonad känsla. Badrummet är inrett med badkar, separat duschhörna, tvättställkommod och handdukstork, och det finns plats för en relaxfåtölj. Fönster.

ALLA BILDER
"Hörnan vid Paradisträdet har blivit en favorit"

Säljarens sommarbilder

Här har säljaren fångat försommaren på bild, när Paradisbusken står i blom.

ALLA BILDER

Omgivning

Att bo på Framnäs innebär att du bor på cykelavstånd till stan och har omtyckta förskolor och skolor i närområdet. Närheten till sjön är nog ändå det som utmärker Framnäs mest, och den vackra strandpromenaden sträcker sig hela vägen från Framnäsbadet in till stan, kantad av restauranger och caféer. Åt andra hållet ligger Björnön, bara några minuter bort.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Nedan följer information som kan vara bra att ha inför ett köp:

  Radonmätning utförd 1993-94 med resultat årsmedelvärde 119 Bq/m3, vilket är godkänt (gränsvärde 200 Bq/m3)
  Poolen har måtten 4x8 m och är gjuten, värms via värmepump
  Markiser finns ovanför fönstren på södra och västra fasaderna

  Renoveringar/förbättringar-
  2007 Källare; dränering, fönsterbyte och isolering källarväggar
  2008 Altaner, trall
  2009 Pool, ny markisduk och staket/plank
  2010 Gästtoalett, entré samt ny ytterdörr
  2011 Renovering av hall
  2013 Kök; kakel och lackning av snickerierna
  2014 Asfaltering, plattläggning ute och nytt förråd om ca 13 kvm
  2015 Badrum uppe
  2017-18 Källaren totalrenovering
  2018 Nya stammar från tomtgräns
  2020 Ommålning fasad och nya fönster samt altandörr i köket
  2021 Sovrum uppe


  Fastigheten är fiberansluten.
Gunilla Hedman