SNABBFAKTA
ADRESS
Irstagatan 6
BOSTADSTYP
Radhus
ANTAL RUM
4 rum och kök
BO & BIYTA
96 + 45 kvm
TOMTAREAL
257 kvm
BYGGÅR
1978
STARTPRIS
2 795 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
2 795 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Fastighetsmäklare/Cert. Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Huset

Under de 20 åren som nuvarande ägare bott här har man renoverat och underhållit husets insida löpande, utsidan är klädd med underhållsfritt fasadtegel och puts. 3-glasfönster håller värmen inne och ljudet ute. Plats för 2 bilar framför huset men du har även ett garage.

ALLA BILDER
"Det har tagit många år att forma trädgården, vi kommer att sakna den"

Trädgården

En alldeles egen oas hittar du på baksidan med inte mindre än 16 träd och ett rikligt mångfald av växter. Stenpartiet höjer sig med springvatten omgiven av hostor, alunrot, hasselört, gulltörel, taklök, prydnadsgräs och miniatyrgranar. Därtill finns även ett miniväxthus. Trots sin prakt är trädgården lättskött, växterna ger knappt något utrymme alls för ogräs, vattna och njut!

ALLA BILDER
"Det har blivit många fikastunder på våra härliga uteplatser"

Uteplatser

Under sommarsäsongen intar du kaffet i den växtklädda pergolan eller på den öppnare uteplatsen nedanför uterummet. Om du inte föredrar den lilla altanen under tak förstås, den med kvällssol. Varmbonat uterum nyttjas flitigt året om.

ALLA BILDER
"Både huset och tomten är lättskötta. Bekvämt med service så nära."

Entré/hall

Hallen rymmer mer än bara kläder och skor, kanske favoritfåtöljen eller ett skåp kan få sin plats här. Garderober och förvaringsutrymme finns kring trapphuset. En detalj i hallen är fönstrets inramning, en inbyggnadsvägg döljer radiatorn och ger fönsterbänken fint djup. Inbyggd spotbelysning vid fönster samt vid entrédörren. Ljus boklaminat på golvet och en tålig plastmatta alldeles innanför dörren.

ALLA BILDER

Vardagsrum

Ljus möter dig från två håll när du kommer upp på övervåningen och kliver in i vardagsrummet. Här finns plats för både soffhörna och matbord och härifrån når du det inglasade uterummet och trädgården. Likadan inbyggnadsvägg finns här som nere i hallen, dessutom en nisch i väggen med belysning. Platsbyggt hörn-/barskåp med glasrutor och inbyggd belysning. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Köket

Köket är placerat på övervåningen, behändigt och trappfritt när du vill duka upp till middag i uterummet eller vardagsrummet. De vita luckorna är från Modexa kök och stommarna från IKEA. Kylskåp, hällspis, fläkt och diskmaskin i köket kompletteras med en två frysskåp som står alldeles runt hörnet, i förrådet. Plastmatta. I entréplan finns även en matkällare.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Sovrum 1 ligger intill vardagsrummet. Här finns en skjutdörrsgarderob. Plastmatta.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Sovrum 2, intill köket, används i dag som kontor. Här finns tre inbyggda garderober och en mindre skjutdörrsgarderob. Plastmatta.

ALLA BILDER

Badrum 1

Badrummet på övervåningen har duschhörna, kommod, väggfast högskåp, toalett och handdukstork. Kakel, vitmålade väggar och våtrumsmatta.

ALLA BILDER

Allrum/sovrum

Nere i allrummet har nuvarande ägare valt att ha sov-/gästrum och en hobbyhörna. Om du alltid drömt om en walk-in-closet eller behöver ett stort tonårsrum så är det inga problem, justera bara rumsindelningen genom att flytta på garderoberna! Laminatgolv (bok).

ALLA BILDER
"Vi blev väldigt nöjda när vi bytte plats på dusch och tvättstuga för att få plats med spabadet"

Badrum 2

Här kan du varva ner med bad, bubbel och mysbelysning i hörnbadkaret. Därefter väntar en varm handduk på handdukstorken. Kaklade och målade väggar, våtrumsmatta på golvet. Separat toalett med handfat.

ALLA BILDER

Tvättstuga

Intill badrummet i entréplan finns tvättutrymme med tvättmaskin, tvättho och förvaringsskåp. Våtrumsmatta.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Nuvarande ägare har bott i huset i drygt 20 år, den här längan är byggd 1978 (övriga längor i kvarteret är från slutet av 50-talet)

  Ny el-central innanför entrén 2018, jordfelsbrytare samt automatsäkringar. El-mätaren med huvudsäkringar är placerad i garaget.

  Nya låscylindrar i alla ytterdörrar 2017

  Ny tvättmaskin från Miele, 2015

  Köket totalrenoverades 2010 med undantag av kylskåpet (2006) och golvet (2002)

  Badrummet nere renoverades 2008 då badrum och tvättstuga bytte plats. Gäst-wc fick då ny toalettstol och nytt handfat. Badrummet på övervåningen fick ny våtrumsmatta och ny planlösning 2003, nya duschdörrar och nytt kakel 2013.

  Anslutning till Stadsnätet för bredband 2007

  2004 gjordes en rockad i ytterväggen på husets baksida då dörr och fönster bytte plats för att få dörren direkt till uterummet. Samma år ersattes trappräcket med en vägg som är öppen mot trappan och platsbyggt hörnskåp byggdes.

  Plattvärmeväxlare 2003 (placerad i garaget)

  Ombyggnad av inglasat uterum 2002 med isolering, ny panel och eldragning

  Samfälligheten Tallkotten har 62 radhusfastigheter samt gemensamhetshus (Härnevigatan 20) med tvättstuga för medlemmar i samfälligheten och värmecentral för samfällighetens fastigheter. Alla har egna värmeväxlare för varmvatten och värme. Värmeväxlarna ägs av fastighetsägarna. Varje värmeväxlare har energimätare som ägs av samfälligheten och som läses av manuellt varje kvartal.
Gunilla Hedman