SNABBFAKTA
ADRESS
Tegnérgatan 3
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
3.5 rum och kök
BO & BIYTA
93 + 0 kvm
BYGGÅR
1914-1916
STARTPRIS
2 200 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
2 450 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Utemiljön är så mysig, så enkelt att ta hissen ner och grilla"

Föreningen

Ombyggnaden av Korsängsskolan till bostadsrätter 2002-2008 erbjuder en unik boendemiljö, annorlunda än standardlösningarna. Brf Korsängen har bra ekonomi och många fördelar, man har passat på att amortera nu när räntorna är låga. Här ingår bredband och tv i avgiften via TeliaTriplePlay och i år har det funnits utrymme för två avgiftsfria månader, tidigare år har det varit en. Lediga garage- eller carportplatser att hyra för endast 400-500 kr/mån och dessutom närhet till city och med påfarten till E18 runt hörnet. Gillar du att samla på viner? Då kan vi berätta att det finns en vinkällare i huset. Liksom hobbyrum och en gemensam tvättstuga. Vindsförråd tillhör varje lägenhet. Ute på gräsmattan finns plats att breda ut filten eller lägga sig en av solstolarna. Det finns också en mysig uteplats där du kan duka upp eller grilla. Det är inte uteplatsen vi dukat upp på vid fotograferingen, men uteplatsen är insynsskyddad, omgärdad av buskar. Gamla skolbyggnaden byggdes 1914-1916 och är q-märkt, vilket innebär att den yttre formen och karaktären måste bevaras. Här har man även satsat på miljövänlig el med egna solpaneler och gått över till gemensam el, förbrukningen mäts individuellt och debiteras via föreningen vilket ger en besparing för all boende.

ALLA BILDER

Entré/hall

Ljust första intryck, med de stora spröjsade fönstren i vardagsrummet i blickfånget. I hallen har säljaren tänkt till och nyttjar höjden till fullo med en extra klädstång högt upp, precis som i en klädbutik, fyndigt. Trappan är målad i vitt med ekinklädda steg. Ekgolv som löper vidare in i alla rum.

ALLA BILDER
"Vi har haft två avgiftsfria månader i år, tidigare har det varit en per år"

Köket

Gränsen mellan vardagsrum och matrum är, som du ser, en helt öppen fråga. Här har säljaren valt att markera med en egen köksö och placera matbordet i vardagsrummet men man kan även tänka sig att ha ett bord i köksdelen. Utrusning; kyl, frys, hällspis, fläkt och diskmaskin.

ALLA BILDER
"Vi har ställt ett träd i fönstret, fönsterbänkarna är ju så fina och djupa"

Vardagsrum

Fönstren är tidstypiska med sin höjd och spröjsen. Här kan du ställa riktigt stora krukor i fönstren. Markiser skyddar mot solen.

ALLA BILDER
"Här hade vi funderingar på att sätta upp en glasvägg för att få ett rum till "

Allrum

Ta den vitmålade trappan med ekinklädda trappsteg upp till övervåningen. Här landar du i ett kontor/tv-rum eller, om du väljer att sätta upp en vägg, ytterligare ett sovrum.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Ett riktigt drömsovrum i dova toner.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Innan för sovrum 1 finns ett lite mindre sovrum med tillhörande klädkammare, mysigt!

ALLA BILDER

Badrum 1

Badrummet på nedre plan är helkaklat med badkar, toalett och tvättställskommod. Klinkergolv.

ALLA BILDER
"Att ha två fina badrum känns lyxigt"

Badrum 2

Det här badrummet på övervåningen är också helkaklat men här har du en duschhörna istället för badkar. Tvättpelare finns också med tvättmaskin och torktumlare. Klinkergolv.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Korsängen
Antal lägenheter
55
Antal lokaler
1
TV och bredband
TeliaTriplePlay. Bredband och tv ingår i avgiften.
Renoveringar utförda och planerade
Solceller installerades 2019.
IMD enhetsmätning (gemensam el, debitering efter individuell förbrukning) 2019.
Snörasskydd sattes på plats 2011.
Garageportar installerades 2010.
Inga större underhåll finns planerade de närmaste åren.