SNABBFAKTA
ADRESS
Irstagatan 10
BOSTADSTYP
Radhus
ANTAL RUM
4 rum och kök
BO & BIYTA
87 + 44 kvm
TOMTAREAL
261 kvm
BYGGÅR
1978
STARTPRIS
2 450 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Huset och trädgård

Här ingår du i en samfällighet om 62 radhus och på gatan bor i dag både barnfamiljer och äldre. Huset är lättskött med underhållsfritt fasadtegel, en välskött insida och energibesparande 3-glasfönster. På baksidan kantas gräsmattan av rabatter. En stor altanmarkis skyddar altanen när solen ligger på, och markiser finns även till framsidans alla fönster. Garage finns intill entrén och den asfalterade uppfarten har plats för två bilar.

ALLA BILDER

Entré

Den ljusa entrén rymmer mer än bara kläder och skor, här får garderober och finskåpet plats. Kläderna hänger du av dig under hatthyllan innanför dörren, där även väggfasta skåp finns. Laminatgolv.

ALLA BILDER
"Det har varit lätt att bo här, med allt man behöver nära. Lugnt är det också."

Vardagsrum

På övervåningen möts du av det ljusa och luftiga vardagsrummet, som ligger i vinkel med allrummet. Härifrån når du trädgården och altanen. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Allrum

Eftersom vardagsrummet i sig är stort nog, så kan det här rummet enkelt göras om till ytterligare ett sovrum, vid behov. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Kök

Köket är ljust och har plats för matbord. Utrustning; kyl/frys, hällspis, spisfläkt, diskmaskin och inbyggd micro. Kakel ovanför bänkytor, ekparkett på golvet. I förrådet intill köket finns en extra frys. I entréplan finns även ett matförråd.

ALLA BILDER

Sovrum

Sovrummet på övervåningen har inbyggda garderober bakom skjutdörrar. Ekparkettgolv.

ALLA BILDER

Badrum

Badrummet på övervåningen har duschhörna, kommod, väggfast högskåp, toalett och handdukstork. Kaklade väggar och våtrumsmatta. Renoverat 2009.

ALLA BILDER

Allrum/sovrum

Stort rum med många möjligheter i entréplan. Laminatgolv.

ALLA BILDER

Tvättstuga/dusch

Tvättutrymme med tvättmaskin, tvättho och dusch. Äldre ytskikt i form av våtrumsmatta och tapet. Separat toalett med handfat. Innanför tvättstugan ligger förråd och matförråd.

ALLA BILDER

Området

Skiljebo har en egen liten centrumgalleria där en Ica-butik, tobaksaffär, apotek, blomsterbutik och gym finns samlat under ett tak. Till Västerås centrum är det ca 3 km och bussarna går ofta. Hälla köpcentrum ligger dessutom på gångavstånd. Stigbergsskogen med gångstråk, förskola och lekplats angränsar till kvarteret.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Radon mätning gjord 1991-92, årsmedelvärde var då 22 Bq/m3

  Nya fönster i kök och sovrum på övervåning våren 2023

  Pantbrev finns att överta på 642 400 kr

  Nuvarande ägare har bott i huset i 22 år

  Besiktningsprotokoll finns under fliken "Dokument"

  Den här huslängan är byggd 1978 (övriga längor i kvarteret är från slutet av 50-talet)

  Tomträttsavgälden är 14 796 kr/år. Tomträttavgäld räknas som räntekostnad och du får göra avdrag med 30 procent av dina räntekostnader, upp till 100 000 kronor. Om du har totala räntekostnader som överstiger 100 000 kronor, är ränteavdraget 21 procent på den delen. Löptid till 2027-09-30.

  Samfälligheten Tallkotten har 62 radhusfastigheter samt gemensamhetshus (Härnevigatan 20) med tvättstuga för medlemmar i samfälligheten och värmecentral för samfällighetens fastigheter. Alla har egna värmeväxlare för varmvatten och värme. Värmeväxlarna ägs av fastighetsägarna. Varje värmeväxlare har energimätare som ägs av samfälligheten och som läses av manuellt varje kvartal.
Gunilla Hedman