SNABBFAKTA
ADRESS
Lofsens fjällby 104 Adress Högbäcksvägen 104, 1/6 del, andel 3 Blå
BOSTADSTYP
Fritidshus
ANTAL RUM
4 rum och kök
BO & BIYTA
71 + 0 kvm
BYGGÅR
1979
STARTPRIS
290 000kr
MÄKLARE
Jonas Westberg

Jonas Westberg

Registrerad Fastighetsmäklare

+46 70 777 20 96

jonas@westhemfast.se

Huset

Huset har ett bra läge med ostörd altansidan som är skön när solen ligger på.

ALLA BILDER

Storstuga

Trivsam storstuga med öppen planlösning i anslutning till kök. Här finns gott om plats för social samvaro som TV-tittande och umgänge. Här får det plats med både rymlig soffgrupp, soffbord, tv-bänk och matplats för 4-6 personer med matbord och stolar. Braskamin. Utgång till altanen med tak. Furulaminat på golv och väv på väggarna samt träpanel i tak. Bäddsoffa med plats för två sängplatser.

ALLA BILDER

Köket

Arbetskök med öppen planlösning mot storstugan. Fönster ut mot naturen i tre vädersteck. Skåpluckor i furu, kakel ovan diskbänk och arbetsbänk, laminatbänkskivor och diskbänk. Kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt och diskmaskin. Köket är välutrustat med porslin och husgeråd. Matplats i anslutning till köksdelen med furumöbler. Furulaminat på golv och träpanel på väggarna.

ALLA BILDER

Entré

Entrén leder in till hall med hatthylla. I anslutning till hallen finns dörr till förråd.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Stora sovrummet får plats med en dubbelsäng. Här finns träpanel och väv på väggarna och golvet har heltäckningsmatta.

ALLA BILDER

Sovrum 2 och 3

Sovrummet 2 och 3 är lite mindre än sovrummet nr 1 men får ändå plats för en våningssäng i varje rum. Väggarna i sovrummen har träpanel och golvet har heltäckningsmatta.

ALLA BILDER

Duschrum

Duschrummet har våtrumsmatta och våtrumstapet. Handfat med underskåp, överskåp och wc. Duschhörna. Sist men inte minst finns också en bastu som är skönt både efter skidåkningen eller vandringen.

ALLA BILDER
”Här är det härligt både sommar och vinter"

Naturen

Med denna härliga fjällkänsla kan naturlivet avnjutas både på sommaren och vintern.

ALLA BILDER
”Tomten är lättskött och det är nära skidbacken"

Området

Lofsens Fjällby har ett bra läge och ligger mycket nära Lofsdalens skidanläggning med skidlift och skidspår. Stugan ligger nära skidbacken. Från stugan glider du enkelt ner till liftstationen.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Visste du att...?
  Lofsdalen blev en av Härjedalens första byar. Namnet Lapsadall står skrivet i ett köpebrev från 1426. Byns namn kan ha uppkommit genom ån "Lafsa".
  Härjedalen har fått sitt namn av Härjån, i vars dalgång de tidigaste bosättningarna ägde rum.
  Hemsidan är, www.lofsensfjallby.se.

  Ägande:
  Husen i Lofsens Fjällby ägs av privatpersoner och till en viss del av företag och organisationer, vilka förfogar över andelar från 4 veckor upp till 13 veckor. Antalet andelsägare i hela Lofsens Fjällby är för närvarande drygt 750 st.
  Andelsägarna äger huset tillsammans och disponerar över sina respektive andelsveckor enligt andelsscheman där veckornas fördelning ändras löpande varje år. Se bilaga.
  Antal veckor: 8-9 veckor per år.
  Avser andel nr 3, blå.
  Bäddar, 6+2.
  Takbyte är inte aktuellt för tillfället men det förs en diskussion.

  Förvaltning:
  Lofsens Fjällby förvaltas av en stugförening, där alla andelsägare är medlemmar. Föreningen ansvarar genom en vald styrelse för löpande reparationer och underhåll av stugor och stugområde.
  Förhållande mellan andelsägare och stugförening gällande ansvar i olika frågor regleras i samägandeavtal samt samverkansavtal.

  Kostnader:
  Samtliga kostnader för stugornas och stugområdets drift och förvaltning d.v.s. kostnaderna för förvaltning av vägar och parkeringsplatser, grönytor, kabel-TV, WiFi, reception och försäkringar etc delas mellan andelsägarna i förhållande till antal andelsveckor man äger och storleken på stuga.

  Eget ansvar:
  Andelsägarna har tillsammans med övriga ägare i det enskilda huset ett eget underhållsansvar som innebär följande:
  Inre stugmiljö:
  Rörliga inventarier: möblemang, textilier (exkl sängkläder), inredning.

  Yttre stugmiljö:
  Arbetsinsats, antingen eget arbete eller betalning för hantverkare.

  Städning:
  Löpande städning under året.

  Om man mot förmodan skulle vara lite trött på skidåkningen på vintern eller vandringen på sommaren så kan man spela padel i nya, Lofsdalens Padelhall. Den har totalt 5 banor varav 2 singelbanor och 3 dubbelbanor.
Jonas Westberg