SNABBFAKTA
ADRESS
Vetterslundsgatan 12
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
4 rum och kök
BO & BIYTA
77.5 + 0 kvm
BYGGÅR
1965
UTGÅNGSPRIS
1 050 000kr
VISNING


Visning hålls om 7 dagar
Visning 23 juli kl. 18:45 - 19:15
Välkommen att boka visning på hemsidan, klicka på BOKA! Obligatorisk föranmälan. BOKA
Intresseanmälan
MÄKLARE
Jonas Westberg

Jonas Westberg

Registrerad Fastighetsmäklare

+46 70 777 20 96

jonas@westhemfast.se

Vardagsrum

Vardagsrummet har byggts om så nu finns ett extra rum som kan användas som sovrum eller som idag ett tv-rum. Vardagsrummet har stora fönsterparter med ett mycket fint ljusinsläpp. Utgång till härlig inglasad balkong. Öppna ytor mellan vardagsrum, matplats och kök. Golvet har laminat och väggarna är ljusa.

ALLA BILDER

Kök

Köket är ljust med kökssnickeier i grå nyans. Mycket bra med förvaring. Vitvaror som spis med häll och ugn, spisfläkt, kombi kyl/frys i rostfritt och diskmaskin. Ljusflödet kommer från fönsterpartierna mot inglasade balkongen. Trägolv och ljusa väggar.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Direkt till höger finns första sovrummet. Det minsta av alla somvrum. Här finns inbyggd garderob med överskåp. Fönster mot innergård. Golvet har trägolv och väggarna är ljusa.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Andra sovrummet ligger vägg i vägg med första. Detta sovrum är stort och får plats med en dubbelsäng. Garderober med överskåp efter helvägg. Även detta rum har trägolv men en lite mörkare nyans på väggarna som gör sömnen lite behagligare.

ALLA BILDER

Sovrum 3

Detta extra "rum" är ca 10 kvm och även detta rum som sovrum 2 får plats med en dubbelsäng. Säljaren har använt detta rum tidigare som ett sovrum men idag är det ett mysigt tv-rum med laminatgolv och mörka väggar som göra tv-tittande extra mysigt. Rummet har inget fönster.

ALLA BILDER

Hall

Stor och rymligt hall. En inbyggd garderob med överskåp. Avhängningsmöjligheter. Finns även plats för installation av garderober om så önskas. Trägolv med klinkerplattor och ljusa väggar.

ALLA BILDER

Duschrum

Duschrummet har våtrumsmatta och kaklade väggar. Handfat, överskåp, vägghängd wc, handdukstork och duschhörna för sköna stunder. Tvättmaskin finns, ni slippa då gå till den gemensamma tvättstugan som finns i byggnaden mittemot.

ALLA BILDER

Inglasad balkong

Mysig inglasad balkong som vetter i söderläge och mot grönområde. Skiner solen för mycket så finns persienner att dra mer.

ALLA BILDER

Förening

Föreningen består av 319 lägenheter. En stor och mycket stabil förening. Parkering går att hyra via separat köer. Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen. Kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen har övernattningslägenheter.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Vetterslund (Riksbyggen)
Antal lägenheter
319
Antal lokaler
5
TV och bredband
Kabel-TV via Tele2.
Bredband via Telenor.
Kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.
Renoveringar utförda och planerade
I september startade en renovering av de avloppsledningar som ligger i källargolven. Det är de ledningar som för ut vårt avloppsvatten till kommunens ledningar. Det är Misab Rörteknik AB som kommer att ha hand om det arbetet.
Första etappen pågår mellan september och februari 2020. Då berörs hus på gård 6 och 7, Vetterslundsgatan 64-86.
Allt jobb kommer att göras i källarplanet, inget jobb sker i lägenheterna.
Fönster bytta 2017-2018. Fönsterbytet gällde inte balkongdörrar, fasta fönster och fönster vid franska balkonger.
Byte av låssystem 2016-2017.
Utbyggnad av balkonger 2009-2010
Byte ventilationsfläktar 2009
Rörstambyte 2002 - 2005
Elstambyte 2003 - 2005
Byte fönster/balkongdörrar 2002 - 2005
Omputsning fasad 1999
Takomläggning1991
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen består av fastigheterna Berghällen 1, Stenpartiet 1 och 2. Gatuadresser är Vetterslundsgatan 2–36, 40–62 och 64–86. Husen är byggda 1965 och har 319 lägenheter.

Brf Vetterslund ligger inte långt från centrala Västerås, cirka 2,5 km. I närheten finns grönområden med bra promenad/joggingstigar. Bra cykelvägar gör att det går snabbt och enkelt att förflytta sig mellan stadens olika områden. Till centrum tar det cirka 10 minuter med cykel och till fots tar det cirka 25-30 minuter.

Alldeles i närheten ligger matvaruaffären Coop Stengatan. Postfilialer finns hos Ica i Råby Centrum och Pettersbergs Centrum samt Coop Konsum Oxbacken.

I området finns en stor lekpark som kommunen ansvarar för. Föreningens barn har lekmöjlighet på respektive gård samt i en liten gungpark i närheten av gård 2. Förskola finns i närområdet. Det är heller inte långt till låg- och högstadieskolor.

Buss nr 3 stannar på Råbyleden. Servicelinjen nr 11 har hållplatser på Vetterslundsgatan.

Föreningen har en samlingslokal i 86:an, här hålls föreningens årsstämma. Föreningens medlemmar kan hyra den mot en avgift 300 kr per dygn. Köket har två ugnar, stor kaffebryggare, mikro samt diskmaskin. Porslin finns upp till 48 kuvert. Lokalen får ej användas för övernattning. Hyrestagaren ansvarar för att städning utförs efter hyrestillfället.

Föreningen har en bastu i Vetterslundsgatan 86. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Du bokar din bastutid med kodbricka på en bokningstavla som sitter uppsatt utanför bastun. Efter varje bastupass ansvarar du själv för städningen.

Det finns en tvättstuga på varje gård. Tider bokas genom att med nyckellåsen markera önskad tid på en bokningstavla som finns utanför tvättstugan. Nyckellåsen kan du också använda till att låsa dörrarna med när du tvättar. Tillåtna tvättider är mellan 07.00 – 21.00 på vardagar och 09.00-21.00 på söndagar. Tiderna finns också anslagna i tvättstugan. Tvättmaskin för mattor finns i Vetterslundsgatan 14 och 56.
Din lägenhetsnyckel går till tvättstugan. Varje lägenhet har två bokningslås (till tvättstugan) med tillhörande nycklar. Dessa ska överlämnas till köparen av säljaren. Om ni saknar bokningslås eller tvättstugenyckel kan ni köpa dem under expeditionstid på måndagar. Tvättstugan ska städas innan ni lämnar den efter avslutad tvättid.

Föreningen har ett gym som finns i Vetterslundsgatan 74. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Gymmet behöver inte bokas i förväg.

På vissa gårdar finns hobbyrum där det är möjligt att få snickra eller måla med egen utrustning. Kontakta gårdsråd eller gårdsvärd för mer information.

Det finns tre gästlägenheter på området. De ligger på Vetterslundsgatan 8, 36 och 46.
I varje gästlägenhet finns 4 bäddar, toalett och dusch samt ett litet pentry. I pentryt finns viss köksutrustning.
För att få tillgång till gästlägenheterna måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 200 kronor. Du bokar din gästlägenhet på bokningstavlan utanför expeditionen i Vetterslundsgatan 62. Kostnaden är 200 kronor per dygn och det är du som bokar som är ansvarig för att lokalen är städad vid hyrestidens slut. Lägenheterna är enbart till för dina tillfälliga gäster. Ingen andrahandsuthyrning är tillåten av gästlägenheter.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Nyckeln till detta ska säljaren lämna över till köparen. I källargången är det absolut förbjudet att ställa saker. Det är bland annat av brandsäkerhetsskäl.

På varje gård finns ett begränsat antal matkällare. Regeln ”först till kvarn”- gäller. En lista över matkällarna finns uppsatt, där framgår vilka som är lediga. Finns något ledigt är det bara att skriva upp sig med namn och objektnummer (numret som finns anslaget på dörrkarmen runt lägenhetsdörren).

Det kan finnas extra förråd av olika storlek att hyra. De flesta uthyrningsförråd är cirka 3-6 kvadratmeter stora. För att ställa dig i kö vänder du dig till Expeditionen. För mer information kom till Expeditionen på expeditionstid.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
107 365 kr