SNABBFAKTA
ADRESS
Najadgatan 4 lgh 2301
BOSTADSTYP
Ägarlägenhet
ANTAL RUM
4 rum och kök
BOYTA
96 kvm
BYGGÅR
2023
UTGÅNGSPRIS
6 100 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Vad är en ägarlägenhet?

Ägarlägenhet är en boendeform för dig som vill ha stor personlig frihet och lägre fasta kostnader. När du köper en ägarlägenhet äger du 100 % av bostaden och har inga gemensamma lån i en bostadsrättsförening. Därmed nyttjar du ränteavdraget fullt ut på dina egna lån. Du kan sälja, pantsätta eller hyra ut som det passar dig. Även juridisk person kan köpa. Precis som när du köper ett hus betalar du pantbrevsavgift (vid lån) och lagfart. Upplåtelseformen är den vanligaste i Europa, men relativt ny i Sverige. Samfällighetsavgiften utgör endast kostnader för löpande driften och skötseln av gemensamma byggnadsdelar och utrymmen, vilka inrättas i gemensamhetsanläggning och förvaltas av en samfällighetsförening. Jämförelsevis är månadsavgiften lägre än för en bostadsrätt. Läs mer på https://sveafastigheter.se/agarlagenhet

ALLA BILDER

Omgivning

Här bor du nära Mälaren omgiven av grönområden och bra service. Matbutik, caféer, restauranger finns runt hörnet. Färskt bröd köper du på prisbelönta bageriet intill, där du också kan slå dig ner på en fika. Kokpunkten med äventyrsbad och relax, liksom Steam hotel med restauranger, glassterrass och takbar är också en del av din vardagsmiljö. Barnen har nära till den stora lekparken, skolor och förskolor. Till centrum och tågstationen kan du ta dig med cykel eller buss, om du inte väljer en promenad längs vattnet. Med så mycket service i närheten har du chansen att skapa en bilfri vardag.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Avgiften till samfälligheten är 2 432 kr/mån. I avgiften ingår skötsel av föreningens byggnad (gemensamhetsanläggningar) och innergård, sophantering, drift av allmänna utrymmen samt avsättningar till framtida underhåll m.m. Se övriga driftskostnader under fliken "Byggnad".

  Uppvärmning via fjärrvärme, vattenburna radiatorer
  Ventilationssystemet är FTX
  Koaxialnät för TV (basutbud ingår)
  Du tecknar själv valfritt bredbandsavtal
  Källarförråd ca 4 kvm
  Miljöbod finns i låghuset
  Cykelförvaring i byggnad på gården, det kommer även finnas en cykelpool med lådcyklar
  Digitala postboxar samt informationstavla i entréplan

  P-plats i huset 1350 kr/mån, med laddstolpe 1600 kr/mån (plus el). Man hyr plats från Stamfastighetsägare Najaden 2, separat avtal för det.
  P-huset Dockan ligger i direkt anslutning med möjlighet att hyra p-platser månadsvis. Bra även för gäster!

  Najaden består av ett hög- och ett låghus som binds samman med en fin innergård. Låghuset och de första 10 våningarna består av hyresrätter och våning 11-16 ägarlägenheter. Kvarteret du bor i ingår i fastigheterna Najaden 2–31, Najaden 3-31 Ingår i samfällighetsföreningen Najaden som består av ägarlägenheter. Styrande detaljplan är: Dp 1842, Detaljplan för Öster Mälarstrand, Västerås etapp 4.

  Bostaden är befriad från kommunal fastighetsavgift de första 15 åren.

  Samfällighetsföreningen förvaltar gemensamhetsanläggning GA:1 där del av byggnad, tekniska anordningar, gård och förrådsmark med tillbehör, byggnad för cykelförråd och miljöbod ingår, samt GA:2 där trapphus och installationer till ägarlägenheterna ingår.

  Rumsbeskrivning och information om de elstyrda fönstren finns under Dokument.

  Lägenhetens andelstal 4,7443 %

  Mer information om ägarlägenheter finns att läsa på https://sveafastigheter.se/agarlagenhet
Gunilla Hedman