SNABBFAKTA
ADRESS
Vetterslundsgatan 44
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
4 rum och kök
BO & BIYTA
97.5 + 0 kvm
BYGGÅR
1965
STARTPRIS
1 295 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
1 350 000kr
MÄKLARE
Jonas Westberg

Jonas Westberg

Registrerad Fastighetsmäklare

+46 70 777 20 96

jonas@westhemfast.se

Föreningen

Brf Vetterslund består av 319 lägenheter på adresserna Vetterslundsgatan 2–36, 40–62 och 64–86. Här bor du inte långt bort från centrala Västerås, cirka 2,5 km, och med närhet till grönområden med promenad-/joggingstigar. Till centrum tar det cirka 10 minuter med cykel och till fots tar det cirka 25-30 minuter. I området finns flera lekparker och förskola finns i närområdet. Det är heller inte långt till låg- och högstadieskolor. Buss nr 3 stannar på Råbyleden. Servicelinjen nr 11 har hållplatser på Vetterslundsgatan. Som boende i föreningen har du tillgång till övernattningslägenheter, föreningslokal samt bastu och gym mot en mindre kostnad. Det finns också gemensamma tvättstugor och hobbyrum. Förråd tillhör varje lägenhet. P-plats utan el ingår i månadsavgiften.

ALLA BILDER

Balkong

Här kan du slå dig ner och njuta, oavsett väder, en stor del av året. Glaspartierna är öppningsbara och persienner finns. På årets fina dagar är eftermiddagssolen guld värd, när man kommer hem efter en lång dag. Ta en kopp kaffe med dig ut, slå dig ner och njut av fågelsång!

ALLA BILDER

Entré

Hallen är rymlig med avhängningsmöjligheter i entrén, och med plats för en byrå eller en extra garderob. Inbyggda garderober finns längre in i hallen. Ljust trägolv och målade väggar.

ALLA BILDER

Sovrum 1

När du klivit in i lägenheten ligger sovrum 1 och 2 på rad längs hallens högra sida. I det här sovrummet finns en inbyggd garderob. Ljust trägolv och målade väggar.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Sovrum 2 har en garderob, ljust trägolv och målade väggar.

ALLA BILDER
"Det bästa med köket är ändå ljuset och den direkta kontakten med naturen utanför"

Köket

Kök och matplats möts över en "bardisk" med förvaring, perfekt att duka upp brunchen på. Snyggt med björkmönstrade snickerier och vitt kakel ovanför arbetsytorna, därtill ljust trägolv och ljust målade väggar. Intill matplatsen går dubbeldörrens glas ända ner till golvet, så oavsett om du öppnar upp eller inte, har du kontakt med naturen utanför. Här är känslan ungefär densamma som att sitta på en uteplats när dörren står öppen. Utrustning; spis med häll och ugn (-17), spikfläkt, diskmaskin (-17) och en ny kombi kyl/frys (-20). Micro ingår ej.

ALLA BILDER

Vardagsrum

Vardagsrummets gavelfönster bidrar med härligt ljus och här passar finfåtöljen lika bra som matsalsmöbeln. Ännu mer ljus kommer in via den generösa dörröppningen mot kökets matplats. Originalparketten har slipats och väggar är ljust målade.

ALLA BILDER

Sovrum 3

Det här rummet ligger innanför vardagsrummet, och eftersom du når den inglasade balkongen härifrån, passar det lika bra som allrum som till sovrum. Gott om garderober längs hela väggen. Ljust golv och ljusa väggar.

ALLA BILDER

Badrum

Gillar du att sjunka ner i ett varmt bad så kan vi glädja dig med att badkar finns. Här finns också en tvättställskommod med spegelöverskåp, en vägghängd toalett och en handdukstork. Kaklade väggar och våtrumsmatta.

ALLA BILDER

Gäst-wc

Våtrumsmatta och ljusa väggar. Handfat, överskåp och WC.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Vetterslund (Riksbyggen)
Antal lägenheter
319
Antal lokaler
5
TV och bredband
Kabel-TV via Comhem.
Bredband via Telenor.
Kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.
Renoveringar utförda och planerade
I september startade en renovering av de avloppsledningar som ligger i källargolven. Det är de ledningar som för ut vårt avloppsvatten till kommunens ledningar. Det är Misab Rörteknik AB som kommer att ha hand om det arbetet.
Första etappen pågår mellan september och februari 2020. Då berörs hus på gård 6 och 7, Vetterslundsgatan 64-86.
Allt jobb kommer att göras i källarplanet, inget jobb sker i lägenheterna.
Fönster bytta 2017-2018. Fönsterbytet gällde inte balkongdörrar, fasta fönster och fönster vid franska balkonger.
Byte av låssystem 2016-2017.
Utbyggnad av balkonger 2009-2010
Byte ventilationsfläktar 2009
Rörstambyte 2002 - 2005
Elstambyte 2003 - 2005
Byte fönster/balkongdörrar 2002 - 2005
Omputsning fasad 1999
Takomläggning1991
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen består av fastigheterna Berghällen 1, Stenpartiet 1 och 2. Gatuadresser är Vetterslundsgatan 2–36, 40–62 och 64–86. Husen är byggda 1965 och har 319 lägenheter.

Brf Vetterslund ligger inte långt från centrala Västerås, cirka 2,5 km. I närheten finns grönområden med bra promenad/joggingstigar. Bra cykelvägar gör att det går snabbt och enkelt att förflytta sig mellan stadens olika områden. Till centrum tar det cirka 10 minuter med cykel och till fots tar det cirka 25-30 minuter.

Alldeles i närheten ligger matvaruaffären Coop Stengatan. Postfilialer finns hos Ica i Råby Centrum och Pettersbergs Centrum samt Coop Konsum Oxbacken.

I området finns en stor lekpark som kommunen ansvarar för. Föreningens barn har lekmöjlighet på respektive gård samt i en liten gungpark i närheten av gård 2. Förskola finns i närområdet. Det är heller inte långt till låg- och högstadieskolor.

Buss nr 3 stannar på Råbyleden. Servicelinjen nr 11 har hållplatser på Vetterslundsgatan.

Föreningen har en samlingslokal i 86:an, här hålls föreningens årsstämma. Föreningens medlemmar kan hyra den mot en avgift 300 kr per dygn. Köket har två ugnar, stor kaffebryggare, mikro samt diskmaskin. Porslin finns upp till 48 kuvert. Lokalen får ej användas för övernattning. Hyrestagaren ansvarar för att städning utförs efter hyrestillfället.

Föreningen har en bastu i Vetterslundsgatan 86. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Du bokar din bastutid med kodbricka på en bokningstavla som sitter uppsatt utanför bastun. Efter varje bastupass ansvarar du själv för städningen.

Det finns en tvättstuga på varje gård. Tider bokas genom att med nyckellåsen markera önskad tid på en bokningstavla som finns utanför tvättstugan. Nyckellåsen kan du också använda till att låsa dörrarna med när du tvättar. Tillåtna tvättider är mellan 07.00 – 21.00 på vardagar och 09.00-21.00 på söndagar. Tiderna finns också anslagna i tvättstugan. Tvättmaskin för mattor finns i Vetterslundsgatan 14 och 56.
Din lägenhetsnyckel går till tvättstugan. Varje lägenhet har två bokningslås (till tvättstugan) med tillhörande nycklar. Dessa ska överlämnas till köparen av säljaren. Om ni saknar bokningslås eller tvättstugenyckel kan ni köpa dem under expeditionstid på måndagar. Tvättstugan ska städas innan ni lämnar den efter avslutad tvättid.

Föreningen har ett gym som finns i Vetterslundsgatan 74. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Gymmet behöver inte bokas i förväg.

På vissa gårdar finns hobbyrum där det är möjligt att få snickra eller måla med egen utrustning. Kontakta gårdsråd eller gårdsvärd för mer information.

Det finns tre gästlägenheter på området. De ligger på Vetterslundsgatan 8, 36 och 46.
I varje gästlägenhet finns 4 bäddar, toalett och dusch samt ett litet pentry. I pentryt finns viss köksutrustning.
För att få tillgång till gästlägenheterna måste du kvittera ut en kodbricka som kostar 200 kronor. Du bokar din gästlägenhet på bokningstavlan utanför expeditionen i Vetterslundsgatan 62. Kostnaden är 200 kronor per dygn och det är du som bokar som är ansvarig för att lokalen är städad vid hyrestidens slut. Lägenheterna är enbart till för dina tillfälliga gäster. Ingen andrahandsuthyrning är tillåten av gästlägenheter.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Nyckeln till detta ska säljaren lämna över till köparen. I källargången är det absolut förbjudet att ställa saker. Det är bland annat av brandsäkerhetsskäl.

På varje gård finns ett begränsat antal matkällare. Regeln ”först till kvarn”- gäller. En lista över matkällarna finns uppsatt, där framgår vilka som är lediga. Finns något ledigt är det bara att skriva upp sig med namn och objektnummer (numret som finns anslaget på dörrkarmen runt lägenhetsdörren).

Det kan finnas extra förråd av olika storlek att hyra. De flesta uthyrningsförråd är cirka 3-6 kvadratmeter stora. För att ställa dig i kö vänder du dig till Expeditionen. För mer information kom till Expeditionen på expeditionstid.
Mäklaren informerar
    Golvet i vardagsrummet är slipat och lackat -15.
    Väggar och tak målade -20. Dock inte sovrummet vid inglasade balkong.
    Trägolv nylagt -10.
    Bredband och Kabel-TV ingår i månadsavgiften.
    P-plats utan el ingår i månadsavgiften.