SNABBFAKTA
ADRESS
Poseidongatan 17
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
2 rum och kök
BO & BIYTA
55.9 + 0 kvm
BYGGÅR
2021
STARTPRIS
2 300 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
2 375 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Vi valde klinker på hela hallgolvet"

Entré

Snyggt och praktiskt med grå klinkerplattor på hela hallgolvet. Hatthylla med avhängningsmöjligheter innanför dörren. Garderob och städskåp i hallen smälter in med köksskåpen, som tar vid där klinkergolvet slutar. Dimbara spotlights i taket. Vitmålade väggar.

ALLA BILDER
"Överskåpen är bra, de rymmer mycket"

Kök

Det stilrena gråa köket från Marbodal har överskåp med extra förvaring, tack vare den generösa takhöjden. Påkostade tillval har gjorts, såsom bänkskiva av blankpolerad kvartskomposit från Marbodal, vitt matt kakel och dimbara spotlights. Vitvaror från Siemens; kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd micro och ugn i rostfritt. Diskmaskin och spisfläkt är integrerade. Kök och vardagsrum i öppna ytor ger matplatsen utrymme att växa.

ALLA BILDER
"Vi har gjort en del tillval, bland annat två altandörrar"

Vardagsrum

Ljusa träpanelen på väggarna, de stora fönsterpartierna, grönskan utanför och den väl tilltagna takhöjden gör vardagsrummet till en harmonisk plats. Under sommarhalvåret kan du förvänta dig en praktfull grön oas utanför. Lamellgardiner och plisserade hissgardiner ingår. Fönsterbänkarna är i sten, liksom i sovrummet. Båda altandörrar är glasade ända ner. Vit hårdvaxoljad furuparkett löper sömlöst genom kök, vardagsrum och sovrum.

ALLA BILDER

Sovrum

Sovrummet nås från vardagsrummet och här finns en hel rad inbyggda garderober med skjutdörrar längs väggen. Dimbara spotlights i taket.

ALLA BILDER

Badrum/tvätt

Badrummet har kaklade väggar och klinkergolv, golvvärme (el). Svarta detaljer som duschstång och blandare. Tvättställskommod, överskåp med spegeldörrar, toalett, duschhörna med dörrar i klarglas och en kombinerat tvättmaskin/torktumlare. Dimbara spotlights i taket.

ALLA BILDER

Uteplats

Den 44 kvm egna terrassen med häck runtom har fint solläge sommartid. Med smart-belysning styr du utebelysningen lätt från din telefon.

ALLA BILDER

Säljarens sommarbilder

"Bilpoolen är en billig och smidig lösning för de som inte vill äga egen bil"

Föreningen

Föreningen består av två huskroppar med adresserna, Poseidongatan 17 och Rangatan 6. Det finns 41 lägenheter. På innergården finns grill och utemöbler. Föreningen har ett kylrum för hemleverans av mat, cykelförråd, cykelverkstad och två ellådcyklar som de boende kan låna gratis. Det finns också två elbilar som kan lånas för 40 kr/tim. Det finns även odlingslådor för medlemmarna.

ALLA BILDER

Området

Huset är bra placerat på området. Här är det inte mycket biltrafik och geografiskt sett är det nära till både vatten och ett stort utbud av restauranger och affärer. Parkering finns i närliggande parkeringshusen, Däcket och Dockan. Restauranger, fik, gym och mataffär finns i området, liksom Steam hotel med spaavdelning.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB Brf Notuddsparken i Västerås
Antal lägenheter
41
Mäklaren informerar
  På Öster Mälarstrand/Notudden har Peab byggt 41 bostadsrätter fördelade på två huskroppar, där stomme och fasad består av massivt trä. Även golv, fasader och balkongkonstruktioner i massivt trä.

  Husen är byggda för att klara kriterierna för passivhus enligt svenska standarden FEBY12, vilket innebär att byggnaderna är extremt energieffektiva med minimala effektförluster, allt för att minimera påverkan på både miljö och ekonomi. Passivhuskonstruktionens välisolerade väggar och fönster ger också bra ljudisolering. Väggarna mellan lägenheterna och bjälklag är byggda utifrån målsättningen att klara ljudklass B. Ventilationsanläggningen har låg ljudnivå och extra ljuddämpning i kanalerna.

  BRF Notuddsparken vann ”årets arkitektpris” i Västmanland 2023. Byggnaderna är miljöcertifierade enligt Svanen 3.8. Både byggprocess och material uppfyller omfattande och stränga kvalitets- och miljökrav. Resultatet blir en giftfri boendemiljö och minimal miljöpåverkan under husets hela livscykel. Certifieringen ställer också krav på byggkvalitet, hantering av reklamationer, spårbart virke, dagsljus och buller. Värmesystemet är vattenburen värme via tilluft med individuell styrning i varje lägenhet och tappvarmvattnet mäts individuellt. Solceller för elproduktion.

  Hållbarhet går som en röd tråd i hela kvarteret. Det finns ett stort cykelrum med verkstad och tvätt, gemensamt kylrum för matleveranser som beställts online av de boende, miljörum för källsortering, ellådcyklar att låna och elbilar att hyra för 40 kr/timmen.

  Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1312,50 kr
  Pantsättningsavgift betalas av köparen, 525 kr
  Två-årsbesiktning gjordes hösten 2023
  Ett mindre förråd till lägenheten finns på vinden
  Föreningen har 2 parkeringsplatser för bilarna i bilpoolen och 3 gästparkeringar i anslutning till husen
  Övrig parkering sker i det kommunala parkeringsgaragen i närheten
  Möjligheter till parkering hos Rikshem, Genuagatan 12 och Poseidongatan 16

  Mer information finns på www.notuddsparken.se
  Solstudie finns här https://notuddsparken.se/solstudie-soder/
Gunilla Hedman