SNABBFAKTA
ADRESS
Norra floragatan 28D
BOSTADSTYP
Bostadsrätt
ANTAL RUM
3 rum och kök
BO & BIYTA
79.5 + 0 kvm
BYGGÅR
1983
STARTPRIS
2 195 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
2 195 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Fastighetsmäklare/Cert. Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

”Det är så smidigt med egen ingång när man varit och handlat”

Entré/hall

Välkommen in via innergården och den egna dörren! I hallen hänger du antingen av dig på krokar och hylla, eller så gömmer du kläder och skor i klädkammaren. Golvet är i slitstarkt laminat, och löper vidare in i kök/matplats.

ALLA BILDER

Köket

Köket är tidlöst i vitt och renoverades 2016. Utrustning; kyl och frys i rostfritt, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och diskmaskin. Buffén dukar du enkelt upp på bänken intill matplatsen, som rymmer ett större bord och till exempel ett vitrinskåp.

ALLA BILDER
"Tvättstugan är nära men det är skönt att ha egen tvättmaskin"

Duschrum

Snyggt duschrum med kakel, klinker, infällda takspotlights och skön golvvärme. Duschhörna med vikväggar, tvättmaskin (-18), tvättställskommod, toalett och handdukstork. Spegeln ovanför kommoden har infälld belysning. Renoverat av fackman 2015-2016.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Båda sovrum är ungefär lika rymliga men har olika format. Sovrum 1 har en skjutdörrgarderob, delvis med spegel. Laminatgolv.

ALLA BILDER

Vardagsrum

Härifrån är det nära till alla rum då vardagsrummet är placerat i mitten, med utgång till balkongen. "Gå-runt-planlöningen", en sådan som barn älskar att springa runt i, ger en luftig känsla. Ekparkett på golvet.

ALLA BILDER

Balkong

Balkongen är lite större än de ovanför, väderskyddad av tak och markis och med trätrall, läge sydväst.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Det här sovrummet har ett en fristående garderob. Laminatgolv.

ALLA BILDER

Området

Den charmiga och äldre stadsdelen Västermalm ligger alldeles vid Oxbacken, några minuters promenad från city. Hemköp passerar du längs gångstråket på vägen hem. Tågstationen och Mälaren ligger cirka 10 minuters promenad bort. Apotek, familjeläkare och Coop hittar du i Oxbackens centrum, ett kvarter bort.

ALLA BILDER

Föreningen

Föreningen RBF Västeråshus 32 är en lugn och stabil förening med god ekonomi, där många har bott länge, med 147 lägenheter och 2 hyreslokaler. Ekonomisk och administrativ förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga, miljöbod, cykelförvaring, samlingslokal, övernattningslägenhet och hobbyrum. Innergården ska få ett ansiktslyft under året. Parkeringsplatser finns det gott om så om du är intresserad av egen p-plats är den eventuella kötiden inte särskilt lång. I avgiften ingår, förutom värme, vatten och kabel-tv, även bredband och tillägg till hemförsäkringen. Föreningen äger fastigheten Karin 7 och Karola 12.

ALLA BILDER
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Riksbyggens RBF Västeråshus nr 32
Antal lägenheter
147
Antal lokaler
2
TV och bredband
Tv via Comhem, grundutbud ingår
Bredband via Comhem ingår. Stadsnätet finns, eget abonnemang krävs.
Renoveringar utförda och planerade
Föreningen är välskött och följer en underhållsplan. Renoveringar under senare år är bland annat takrenoveringar och fasadförbättringar, mer finns att läsa i Årsredovisningen (bilagt dokument). Inga större åtgärder på gång som påverkar månadsavgiften.
Allmänt om föreningen
Föreningen har övernattningsrum, föreningslokal, tvättstuga, miljöbod, cykelförråd och hobbyrum.
Mäklaren informerar
  Tillträde flexibelt, kan tillträdas snart om önskemål finns
  Tak och väggar målades 2016
  Köket renoverades 2016
  Badrummet renoverades 2015-2016 av fackman, tvättmaskinen är från 2018
  Rymligt förråd finns i källaren
  Från den 1/2 kommer hastigheten på bredbandet via ComHem höjas från 100/10 Mbit/s till 250/50 Mbit/s
  Avgiften hade inte höjts på 10 år men höjdes något inför 2021. Ekonomin är god och stabil, beslutet om höjningen togs för att fortsatt tryggt planera inför framtiden.
Gunilla Hedman