SNABBFAKTA
ADRESS
Sjömärkesgatan 10B
BOSTADSTYP
Ägarlägenhet
ANTAL RUM
2.5 rum och kök
BO & BIYTA
63 + 0 kvm
BYGGÅR
2012
STARTPRIS
2 875 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
3 400 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Vare sig man vill umgås eller ha en egen stund så finns det fina gemensamma utrymmen"

Residens Mälaren

Ägarlägenheter är en attraktiv boendeform som kan jämföras med att äga ett hus. Med en ägarlägenhet får du lagfart på lägenheten, den kan pantsättas och belånas, du får ta med dig kapitalvinst från tidigare bostad och du kan hyra ut lägenheten. Du betalar inte hyra eller månadsavgift till en förening, utan endast driftskostnader. Husets stomme, tak, fasad, trapphus och gemensamhetsytor ingår i en gemensamhetsanläggning och förvaltas av samfällighetsföreningen. Som lägenhetsägare ges du tillgång till lobby, bibliotek, gym, spa, simbassäng och bastu. Här finns även en reception för service samt en samlingssal och övernattningslägenheter. På bottenvåningen hyrs lokaler ut till entreprenörer inom frisk- och skönhetsvård och service. Till city är det gångavstånd, liksom till Västerås resecentrum.

ALLA BILDER

Trädgården

På våning två finns takterrassen där du kan grilla eller bara slå dig ner en stund. Är det lite grått ute eller kyligt i luften så är det mysigt i det glasade uterummet. Varför inte samla grannarna på boule?

ALLA BILDER

Entré

Ta hissen eller trappan upp till våning tre, vrid om nyckeln och kliv in i hallen. Ta nu några steg in, över parkettgolvet som löper genom alla rum, och den glittrande vyn över Mälaren är din. Det är få förunnat att kunna njuta av Mälaren från alla fönster, men i den här lägenheten går det utmärkt.

ALLA BILDER
"Jag tycker våningsplanet är helt perfekt, högt upp och ändå har man fin kontakt med trädgården och vattnet"

Vardagsrum

Det mest naturliga blir att placera favoritfåtöljen innanför balkongdörren. Givetvis finns en tanke med den generösa glasningen ända ner till golvet; mälarutsikt även från läshörnan. Det finns grannar som satt upp en vägg i vardagsrummet och på så sätt fått ett rum till, det är ju alltid en möjlighet om du har behovet.

ALLA BILDER

Sovrum

Det är nog lätt att tro att man fortfarande drömmer när man vaknar här! Utsikt redan från sängen och du har dessutom en balkongdörr här. Klädkammare är också ett plus.

ALLA BILDER

Köket

Köket är placerat mellan vardagsrum och sovrum och en bardisk delar av köket mot matplatsen. Luckorna är högblankt vita, kaklet vitt och bänkskivor i ek. Här finns en ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

ALLA BILDER

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, tvättställskommod, spegelskåp, toalett, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Gott om förvaringsskåp. Klinkergolv.

ALLA BILDER
"Här är det lätt att man blir sittande"

Balkong

Den inglasade balkongens ca 25 kvm ger gott om plats för sittgrupper och matbord på första parkett, med Mälaren i sikte. Soltimmarna är många här under eftermiddagen och då är det skönt att glaspartierna är helt skjutbara. Trätrall på golvet, skönt för bara fötter.

ALLA BILDER
"Det här är guldkant"

Gym och spa

Gymmet är väl utrustat med moderna maskiner. Spa-avdelningen med bassäng och bastu är pricken över i:et. Lyxigt!

ALLA BILDER

Omgivning

Gångstråk längs vattnet åt båda håll med bryggor där du kan slå dig ner en stund. Vill du promenera in till city så finns en gångbro från Lillåudden. Åt andra hållet kan du gå till Steam hotel, det är inte långt bort. Restauranger och caféer ligger som ett pärlband längs vattnet men vill du stanna hemmavid så finns en restaurang alldeles nere vid entrén.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  ° Två övernattningslägenheter finns att hyra för gäster
  ° Miljöbod finns med gott om sorteringsmöjligheter
  ° Tillhörande förråd om ca 4 kvm
  ° Cykelförvaring i anslutning till garaget
  ° Lägenheten har golvvärme i alla rum
  ° Stadsnät via Fibra (boende väljer och tecknar eget abonnemang)
  ° Garage finns i huskroppen (1150 kr/mån), f.n. kö men i dagsläget (2020-08-29) finns en ledig plats i grannhuset att hyra till samma pris. Det finns även platser ute med motorvärmaruttag (500 kr/mån), ingen ledig i dagsläget men heller ingen kö på dessa. Gott om gästparkeringar alldeles utanför. Det går även att stå på anvisade platser med boendekort (köps via Västerås stad).

  ° Byggår 2012
  ° 2019 installerades komfortkyleanläggning för ett behagligare inomhusklimat
  ° 2019 investerades även i ett pentry och avskärmande glasvägg mellan gemensamt bibliotek/vardagsrum och allmänna ytor
  ° 2020 rengjordes och oljades träfasaden. Man installerades även ett nytt styrsystem (el, vatten och värme), utförde OVK och färdigställde trädgården.
  ° Fastigheten är befriad från kommunal fastighetsavgift fram till 2029
  ° Lägenheten är ej pantsatt

  ° Sjömärkets samfällighetsförening (49 deltagande fastigheter/lägenheter) förvaltar gemensamhetsanläggningen Sjömärket GA:3 som omfattar husets stomme, tak, fasad, trapphus, gemensamhetsytor, värme, el, kallvatten, avfallshantering, hissar, trapphus, innergård, brandlarm m.m.
  ° Residens Mälarens Samfällighetsförening (45 deltagande fastigheter/lägenheter) förvaltar Sjömärket GA:4 med möteslokaler, gym/relax, bibliotek, rum för uthyrning till entreprenörer för kroppsvård samt garage.
  ° Flexibelt tillträde
Gunilla Hedman