SNABBFAKTA
ADRESS
Fyrtornsgatan 9B
BOSTADSTYP
Ägarlägenhet
ANTAL RUM
3 rum och kök
BO & BIYTA
117 + 0 kvm
BYGGÅR
2012
STARTPRIS
6 400 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
7 400 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Hall

Hallen är som en vågdelare; sovrumsdelen till höger och sällskapsytor med kök till vänster. Garderob med spegelskjutdörrar, och plats för ytterligare förvaringsmöbler. I anslutning till lägenheten finns också ett extra förråd, perfekt för skridskor och vinterjackor. Parkettgolv i hela lägenheten, och golvvärmen känns skönt under fötterna i alla rum. Dessutom finns svalkande komfortkyla installerad i alla lägenheter.

ALLA BILDER
"Alla årstider är vackra här"

Vardagsrum

Vardagsrum och kök hänger ihop i en stor öppen volym. Ljuset flödar fritt från tre väderstreck, och glaspartierna mot balkongsidan går ända ner till golvet. Härifrån ser du soluppgångarna, och himlens skiftningar när solen går ner. Det är svårt att se sig mätt på den här levande utsikten. Behöver du ett rum till så kan vardagsrummet delas av, utan att du tappar vare sig funktion eller utsikt.

ALLA BILDER
"Här trivs även tomatplantorna på sommaren”

Balkong

Balkongens ca 40 kvm följer hela sydvästliga långsidan, så här kan du se fram emot många fina soltimmar. Här finns tre sektioner, en inglasad och två öppna/delvis glasade, som nås från hall, kök och ena sovrummet. Det finns alltså gott om plats för både matbord och solstolar, och förutsättningarna är fina för egenodlade grödor.

ALLA BILDER

Köket

Att planlösningen är genomtänkt märks, inte minst i köket. Vägg har valts bort till förmån för en köksö, så här tillagas middagen med Mälaren i sikte, och buffén har en given plats. När gäster tittar förbi kan du duka både på längden och tvären. Stenskivor täcker både arbetsbänkar och köksö. Köket är utrustat med kyl, frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, spisfläkt och diskmaskin i arbetshöjd. Infälld led-belysning i taket.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Ett lite mindre sovrum, som även passar fint till kontor, med egen utgång till balkongen och Mälarutsikt. Behöver du öka volymen här så kan den stora garderoben med spegelskjutdörrar tas bort, det finns plats för flera garderober i hallen utanför. Inbyggt linneskåp.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Det större sovrummet vetter mot innergården och garderober finns längs hela väggen.

ALLA BILDER

Badrum/tvätt

Helkaklat badrum med dusch, tvättställskommod, spegelskåp, toalett, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Gott om förvaringsskåp. Klinkergolv.

ALLA BILDER

Badrum

Även det mindre badrummet är helkaklat med klinkergolv. Här finns dusch, tvättställskommod, spegelskåp, vägghyllor och toalett.

ALLA BILDER
"Att bo här är lite som att vara på semester"

Residens Mälaren

Ägarlägenheter är en attraktiv boendeform som kan jämföras med att äga ett hus. Du får lagfart på lägenheten, den kan pantsättas och belånas, du får ta med kapitalvinst från tidigare bostad och du kan hyra ut den. Du betalar inte hyra eller månadsavgift till en förening, men driftskostnader inkl samfällighetsavgift. Som lägenhetsägare ges du tillgång till gemensamt vardagsrum/bibliotek med pentry och en relaxavdelning med gym, pool och bastu. På bottenvåningen hyrs lokaler ut till entreprenörer inom friskvård och service. Det finns även två övernattningslägenheter för gäster.

ALLA BILDER

Trädgården

På takterrassen mellan husen finns trädgården, där du under sommarhalvåret kan grilla eller bara slå dig ner en stund. Här finns även ett helglasat uterum, och intill det en boulebana.

ALLA BILDER

Omgivning

Gångstråk längs vattnet åt båda håll med bryggor där du kan slå dig ner. Promenerar in till city och tågstation gör du smidigt via gångbron från Lillåudden. Åt andra hållet ligger Steam hotel, bara några minuter bort. Ett flertal restauranger och caféer finns att välja på längs vattnet, men vill du stanna hemmavid så finns en restaurang alldeles nere vid entrén.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Lägenheten
  ° Ett mindre förråd finns på samma våning intill lägenheten, därtill ett förråd om ca 7 kvm på våning 1
  ° Lägenheten är ej pantsatt
  ° Flexibelt tillträde
  ° Fastigheten är befriad från kommunal fastighetsavgift fram till 2028

  Övrigt
  ° Två övernattningslägenheter finns för gäster att hyra
  ° Det finns flera cykelrum och miljöbod med bra sortering i huset
  ° Garage i huset (1150 kr/mån), f.n. ca 8 i kö men ledig plats kan eventuellt finnas att hyra i grannhuset. Det finns även platser ute med el-uttag (625 kr/mån), ca 3 i kö i dagsläget (2021-01-06). Det går även att stå på anvisade platser med boendekort (köps via Västerås stad). Gott om gästparkeringar utanför.
  ° I dag bredband via Fibra (eget abonnemang krävs), men kollektivt avtal har tecknats med Quicknet för alla lägenheter, 200 kr/mån, och kommer gälla snart
  ° 2019 installerades komfortkyla och pentryt i gemensamma vardagsrummet
  ° 2020 rengjordes/oljades träfasaden och nytt styrsystem installerades (el, vatten och värme)
  ° Mer att läsa: https://www.residensmalaren.se/bistro/att-bo-har/

  Samfälligheterna
  ° Sjömärkets samfällighetsförening (49 deltagande fastigheter/lägenheter) förvaltar gemensamhetsanläggningen Sjömärket GA:3 som omfattar bland annat husets tak och fasad, trapphus, trädgård, värme, vatten, spill- och dagvattenledningar, soprum, hissar och fiberkabelnät
  ° Residens Mälarens Samfällighetsförening (45 deltagande fastigheter/lägenheter) förvaltar Sjömärket GA:4 med möteslokaler, vardagsrum, bibliotek, gym/relax, rum för uthyrning till entreprenörer för kroppsvård samt garage
Gunilla Hedman