SNABBFAKTA
ADRESS
Sundinsgatan 13
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
5 rum och kök
BO & BIYTA
185 + 127 kvm
TOMTAREAL
827 kvm
BYGGÅR
1932
SLUTGILTIGT PRIS
6 600 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Reg. fastighetsmäklare/Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Huset

Den här fina familjevillan med centralt läge står på friköpt hörntomt där gräsytor, rabatter, växtlighet och altaner omger huset. Huset är välunderhållet; 2022 har träfasaden på gavlarna målats om, terrassen på östra sidan bytts ut helt och en ny stentrappa i entrén kommit på plats, men listan på utförda renoveringar under senare år är lång (se bilaga till frågelistan). Huset är också välisolerat och värms med fjärrvärme. Byggåret är 1932. På 50-talet byggdes garage till i källardelen. Takhöjden i entréplan är generös, ca 2,60-2,70 m. I källaren finns tvättstuga (med tvättmaskin, torkskåp, torktumlare och stor mangel), hobbyrum, förrådsutrymme och garage med oljeavskiljare. Det finns också en vindsvåning som är tilläggsisolerad med ny fönstersättning.

ALLA BILDER

Entré/hall

Entrén är rymlig med plats för hela familjens skor på det tilläggsisolerade klinkergolvet, som värms via vattenburna slingor. Plats för favoritfåtöljen finns till höger, intill de vackra skjutdörrarna som skärmar av mot vardagsrummet. Inre delen av hallen rymmer bra klädförvaring och här finns också badrum 1. Trappa till övervåning och till källaren finns vid entrén, rakt fram ligger köket. De höga golvsocklarna är en fin detalj och i taket finns infällda spotlights.

ALLA BILDER
"Parketten är alldeles nyslipad här och även i köket och ena sovrummet"

Vardagsrum

Vardagsrummet har tidigare varit indelat i två rum. Numera ryms både stort matbord och en rejäl sittgrupp med god marginal, och med dubbeldörrar ut till terrassen med glashuset är sällskapsytorna optimala under sommarhalvåret. Fönster åt tre väderstreck och vacker fiskbensparkett, slipad och vaxad så sent som i maj 2023.

ALLA BILDER
"Jag visste att jag ville ha en braskamin i köket, och det blev verkligen så mysigt som jag tänkt mig"

Köket

Känslan av lantkök förstärks när det sprakar från den tända braskaminen, det här är ett kök man gärna stannar kvar en stund extra i. Köket är ommålat hösten 2022 och på golvet ligger askparkett som slipats och vaxats i maj 2023. Altanen längs västra fasaden nås härifrån. Utrustning; extra bred kyl/frys (Miele 2005), inbyggd ugn (2005) och inbyggd micro, diskmaskin (2019), induktionshäll, spisfläkt och inbyggd hushållsassistent.

ALLA BILDER

Badrum 1

Helkaklat med duschhörna, tvättställskommod, överskåp, toalett och handdukstork. Klinkergolv och golvvärme (el).

ALLA BILDER

Allrum

Allrum en trappa upp med takkupa och dörr ut till balkongen. Här finns övervåningens braskamin, som är utbytt i december 2021. Parkettgolv.

ALLA BILDER
"I det här sovrummet är det vattenburen golvvärme och det är förberett även i de andra sovrummen"

Sovrum 1

Alla tre sovrummen är ommålande hösten 2022. Det här rummet har vattenburen golvvärme och en stor fristående garderob. Ekparkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Charmigt sovrum med vinklar och fiskbensparkett i ek som slipats och vaxat i maj 2023.

ALLA BILDER

Sovrum 3

Här har ny textilmatta lagts in hösten 2022, så här är det skönt att sätta ner fötterna när du vaknar. En garderob.

ALLA BILDER

Badrum 2

Även det här badrummet är helkaklat och här finns hörnbadkar, duschhörna, tvättställskommod och toalett och handdukstork. Betongglas i väggen släpper in ljus. Golvvärme (el).

ALLA BILDER

Vinden

Här uppe har det nyligen inretts ett rum, perfekt rum för tonåringen eller gästerna. Innanför finns ännu ett rum som kan inredas efter egna behov. Det nyinredda rummet är tilläggsisolerat, och båda rummen har fått nya fönster i 3-glas på gavlarna. Det finns även ett nytt takfönster här.

ALLA BILDER

Sommarbilder

Den stora terrassen vilar stadigt ovanpå garagets betongfundament och är totalrenoverad 2023. Glashuset, ca 15 kvm, används flitigt av nuvarande ägare. En solig dag är solen här från förmiddag fram till tidig eftermiddag, varefter den vandrar vidare till altanen på andra sidan, vid köket. Från balkongen i söder ser du ner mot stan med domkyrkospiran i siktlinjen. I trädgården finns äppel- och päronträd, vinbärsbuskar, sibiriska rönnträd, flammentanzrosor, syrenträd, jasmin-, kaprifol- och rhododendronbuskar, för att nämna några sorter.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Läget innebär närhet till skolor, affärer och service:
  MDU 850 m
  Grundskola åk 1-6 750 m
  Högstadieskola 650 m
  Järnvägsstationen 1,7 km
  Apotek 500 m
  Frisör 150 m
  Vårdcentral 900 m
  ICAEttan och post 1 km
  Coop Karlfeldtsplatsen 1,1 km

  Många renoveringar och förbättringar har utförts löpande, här nämns en del (utförligare lista finns i bilagan till Frågelistan):
  • Fastigheten är fiberansluten
  • 2022-2023 Stora terrassen försedd med ny gjutning och nytt tätskikt samt hängrännor, stuprör och
  kantplåtar.
  • 2022 Husgavlar målade samt ny stentrappa till huvudentrén, räcken på förstukvisten samt runt hela terrassen blästrade och pulverlackerade
  • 2022-2023 Fönstren på vinden utbytta till större med treglas. Rum inrett.
  • 2022 Alla sovrum målades om, köket målades/tapetserades om
  • 2021 Kaminen på övervåningen installerad
  • 2021 Framsidan dränerad med 100 mm Isodrän och dräneringsslang
  • 2021 Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel
  • 2021 Tom slang nedgrävd till lyktstolpen för eventuell framtida installation elbilsladdare
  • 2020 Yalelås (elektroniskt) till källardörr
  • 2010 Nästan hela vinden tilläggsisolerad med 20-25 cm cellulosafiber, flera nya stuprör och hängrännor i koppar
  • 2012 Vardagsrum tilläggsisolerat. Vägg nedtagen mellan rummen och stålbalk inlagd i taket. Altandörr insatt till glasade utrymmet.
  • 2006-2011 Tilläggsisolering 100 mm cellulosafiber i hela bottenvåningen samt allt utom två sovrum
  på övervåningen. I samtliga dessa rum sitter 12/13 mm plywood eller OSB-skiva innanför
  gipset
  • 2005-2010 Nätverksuttag i alla rum, utom ett
  • 2005 Avloppsrör från huset till anslutning i gatan, samt inkommande elkabel bytt
  • 2005 totalrenoverades köket och då tilläggsisolerades även golvet. Eldstad installerades, liksom ny VA och el. Vattenburen golvvärme.
  • 2005 Helrenovering av hall med tilläggsisolering av golv, vattenburen golvvärme
  • 2005 Ny elcentral med flera jordfelsbrytare för inomhus – utomhus – källare samt ny eldragning i större delen av våning 1 och 2 samt vind och delvis i källare. Nya eluttag i entréplan.
  • 2004 Tre sidor på huset dränerade med 100 mm Isodrän

  • Vattenburen golvvärme i kök, nedre hall och i ett av sovrummen. Uttag finns för att dra golvvärme till resterande rum på övervåningen.
  • Inkommande antennkabel samt telekabel bytt och dragen under jord genom källaren till en ”mediacentral” i vardagsrummet
Gunilla Hedman