SNABBFAKTA
ADRESS
Medelpadsvägen 55
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
7 rum och kök
BO & BIYTA
170 + 55 kvm
TOMTAREAL
786 kvm
BYGGÅR
1992
STARTPRIS
4 875 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
5 300 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Fastighetsmäklare/Cert. Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

Huset och trädgården

Genom åren har planlösningen ändrats och tack vare det finns i dag fem sovrum. För den som föredrar en öppnare planlösning är det ingen svår sak att ta ner ett par väggar. Garaget med förråd nås från groventrén och det finns plats för bilar på uppfarten. På tomten finns en jacuzzi, som är väl placerad i insynsskyddat läge. En stor ovan-på-mark-bassäng ingår. Energiförbrukningen är låg och dessutom är luftväxlingen bra via mekaniskt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Genomgående vattenburen golvvärme (Wirsbo-system) med termostater i alla rum. Behöver du egen hörna för hemmakontor så finns ett bra utrymme där hallen breddar sig, utanför badrummet. Förutom flera äppelträd finns plommon, körsbär, rabarber, vinbär och krusbär att safta och sylta på. De nerklippta rosenbuskarna utanför inglasningen får liv igen till sommaren, och häcken på baksidan hindrar insyn från grannen. Att huset ligger längst ner på återvändsgata, utan genomfartstrafik, gör att varken biltrafik eller stadens brus hörs.

ALLA BILDER
" Uterummet använder vi nästan året om"

Inglasat uterum

Kasta pil, damma av dina LP-skivor eller bara häng! Inglasat uterum förlänger den varmare årstiden och är mysigt även när det regnar.

ALLA BILDER

Entré

Vad är mer välkomnande än en sprakande brasa? Låt gästerna välkomnas den här vägen, och kom ihåg att tända kaminen i allrummet innan! Ljust klinkergolv i entrén och plats att hänga av sig under hattyllan eller i dubbelgarderoben med spegelskjutdörrar.

ALLA BILDER

Köket

Matplatsen vid burspråket ger utrymme för hela familjen och flera sittande gäster. Massiva snickerier i hög kvalitet av körsbärsträ och gott om skåp och arbetsytor. Utrustning; kyl, frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och micro och en diskmaskin.

ALLA BILDER
"Här har en och annan läxa blivit gjord"

Allrum

Allrummet, intill entrén, badar i ljus hela eftermiddagen, till och med en mulen dag känns det ljust. Eftersom både burspråk och braskamin finns, blir man lätt sittandes här. Kanske åker ett sällskapsspel eller en bok fram, i väntan på att middagen blir klar i köket. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Ljus tapet/vitmålade väggar och två garderober. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Snygg fondtapet och två garderober, parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 3

Sovrum 3, tillsammans med sovrum 4, har en gång varit ett enda större rum. Rummen är mysiga med varsin sovalkov. I båda rummen finns plats för 1,20-säng och skrivbord och det finns två inbyggda garderober. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 4

Sovrum 4; längst ner i hörnet, beläget mot husets baksida.

ALLA BILDER

Badrum

Badrummet har kakel och klinker i ljusa toner. Hörnbadkar, separat dusch, toalett och tvättställskommod. Liksom i övriga huset är det vattenburen golvvärme här.

ALLA BILDER
"Det är ett hus man kan bo länge i, det är bara att anpassa rummen eftersom"

Vardagsrum

Vardagsrummets yta räcker gott nog för soffhäng och tv-mys. Känner ni att ni vill ha ett större vardagsrum kan ni ta ner väggen till sovrum 5, och återställa vardagsrummet till dess ursprungliga format. Glasningen/dörren till uterummet sträcker sig ända ner till golvet och ger, förutom ljus, en fin kontakt mellan rummen. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Sovrum 5

De stora fönsterpartierna mot trädgården skvallrar om att det här gång varit en del av vardagsrummet. Numera är det här föräldrsovrummet med skjutdörrsgarderob längs hela väggen. Parkettgolv.

ALLA BILDER

Relax

Innanför tvättstugan finns ett relaxutrymme med ångbastu och dusch, och här finns dörr ut till jacuzzi och bassängen. Våtrumsmatta på golvet.

ALLA BILDER
"I garaget har många familjematcher i pingis spelats"

Tvättstuga/groventré

På alla barnfamiljers önskelista står väl en groventré med tvättstuga. Låt tvätthögarna få växa mellan varven och kör in leriga barnvagnen den här vägen. Äger ni en symaskin så finns en egen hörna för den här, och blir det rörigt, så stäng bara dörren till övriga huset. Smidigt! Två toaletter är ett måste när man är flera i familjen och här finns en gäst-wc med toalett och handfat. Troligtvis kommer ni, liksom dagens ägare, använda den här entrén till vardags. Här finns tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

ALLA BILDER
"Vi har verkligen trivts här, inte minst barnen som haft nära till kompisar"

Området

Medelpadsvägen 55 ligger längst upp på Norra Gryta, lugnt och skönt med skog och åkermark runt hörnet, liksom flera löpar-/skid- och MTB-spår (nära till Rocklundas 15 km-spår). Med lekparken alldeles intill och barn i vart och vartannat hus på gatan bli tillvaron för en barnfamilj här enkel. Här bor ni ca 5 km från Västerås city så det går bra att cykla ner på stan även om bussarna går ofta. Något som uppskattas av många här är närheten till Rocklunda-området med motionsspår, idrottsarenor, fotbollsplaner, ridhus och gym. Gryta är ett stort bostadsområde med övervägande villor och radhus. Här finns fyra grundskolor; Ormkärr-, Önsta-, Apalby- och Piltorpskolan. På området finns vårdcentral, apotek, utegym och hunddagis. Både Ica och Lidl ligger längs norrleden, så dessa passerar du enkelt på vägen hem. Tryter middagsfantasin, eller orken, så finns flera pizzerior att välja bland och även ChopChop Express.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Fasad och fönster målades om utvändigt 2019, staketet 2020
  Pantbrev finns på 2 478 000 kr
  Radonmätning gjordes 2003, medelvärdet mättes till 26 Bq/m3 vilket är ett väl godkänt värde
  På vinden finns gott om utrymme för förvaring, liksom i förrådet bakom garaget. Fristående förråd på tomten.
  Fastigheten är fiberansluten
  Eldstaden är godkänd att elda i
Gunilla Hedman