SNABBFAKTA
ADRESS
Isbergsvägen 3
BOSTADSTYP
1-familjs friliggande villa
ANTAL RUM
6 rum och kök
BO & BIYTA
167 + 22 kvm
TOMTAREAL
854 kvm
BYGGÅR
1974
STARTPRIS
3 890 000kr
SLUTGILTIGT PRIS
4 450 000kr
MÄKLARE
Gunilla Hedman

Gunilla Hedman

Fastighetsmäklare/Cert. Nyprod.

0735-123 155

gunilla@westhemfast.se

"Här har vi trivts, vi flyttade hit för 40 år sedan och blev kvar"

Huset och trädgården

Tomten är friköpt, omgärdad av staket och häckar, med fina stensättningar och en flaggstång. Altan under tak i sydvästligt läge. Bland växterna kan nämnas rhododendron, mahonia, forsythia, syrén, vildvin och rosor. En och annan paj kan det nog bli då körsbärs- och plommonträd finns, liksom björnbärsbuske. Vidbyggt garage med asfalterad uppfart där bilar får plats. Extra förvaringsutrymme finns på den tilläggsisolerade vinden, som delvis är golvad med ståhöjd, belysning och hyllor. Fastigheten är ansluten till fiber. Gräsklippare och kratta gömmer du i förrådet vid altan.

ALLA BILDER

Entré

I entrén möts du av en fin siktlinje, rätt igenom vardagsrummet. Till höger en luftig spaljé som avgränsar mot matplatsen och bidrar med ännu mer ljus. Marmorgolv med vattenburen golvvärme; inte bara snyggt och slitstarkt, här torkar skorna snabbt! Textilmatta på betong avlöser marmorgolvet.

ALLA BILDER

Sovrum 1

Det här sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng och här finns två inbyggda garderober. Laminatgolv.

ALLA BILDER

Köket

Köket har vita snickerier. En serveringsbänk, med vitrinskåp ovanför, avgränsar köket mot matplatsen. Det ljusa laminatgolvet fortsätter in i allrummet utan trösklar. Utrustning; kyl, frys, induktionsspis (-17), fläkt och diskmaskin (-19).

ALLA BILDER

Vardagsrum

Vardagsrummets stora fönster bjuder på rejält med ljusenergi och en rofylld utsikt över trädgården. Här finns en dörr direkt ut till trädgården och den stensatta uteplatsen. Dekorativa blyinfattade fönster pryder kortsidans vägg. Parkettgolv i ek, som löper vidare in i matrummet.

ALLA BILDER

Matrum

Matrummet ramas in av en bred portal och ligger i fil med vardagsrummet. Ursprungligen har det här varit ett sovrum (se alternativ planlösning) och kan med enkla medel återställas till det, om behov finns.

ALLA BILDER

Sovrum 2

Det här sovrummet har två garderober och här finns lucka upp till vinden, som har förvaringsmöjligheter. Laminatgolv.

ALLA BILDER
"Här var det tidigare ett föräldrasovrum och det kan lätt bli det igen"

Allrum

Det som tidigare var föräldrasovrummet, nära köket, är numera ett allrum med utgång till altanen. Gott om inbyggda garderober längs ena väggen. Behöver ni ett till sovrum? Sätt upp en vägg mot hallen så är det klart! Allt efter behov.

ALLA BILDER

Badrum

Badrummet har badkar, separat dusch, toalett och tvättställskommod. Våtrumsmatta och våtrumstapet, vattenburen golvvärme. Innanför badrummet finns det som tidigare varit bastu, men som sällan användes, och därför numera har blivit ett utmärkt matförråd. Aggregatet finns kvar så om du föredrar en bastu här, kan du bara ändra om från hyllor till sittbänkar.

ALLA BILDER

Gäst-wc

Ett måste när man är flera i familjen! En extra toalett finns i anslutning till entrén, här ligger klinker på golvet.

ALLA BILDER

Tvättstuga/groventré

Separat groventré kombineras med tvättstuga. Klinkergolv med vattenburen golvvärme lämpar sig för leriga overaller eller golfbagen. Här finns tvättho, tvättmaskin, två garderober och ett torkskåp (ur funktion).I passagen härifrån och vidare ut till gästrummet finns dörr till altanen och dörr till garaget.

ALLA BILDER
"Här är det numera ett gästrum"

Sovrum 3

Här har ägarna sett potentialen av förädla biyta till boyta. En bit av det stora garaget har blivit ett rum med många möjligheter. Eftersom groventrén ligger i den här delen av huset, passar rummet lika bra till företagaren som till tonåringen, men det går också utmärkt att ha lekrum eller inkvartera gästerna här. Det finns tre garderober och öppnar du dörren längst in så hittar du ett förråd. Laminatgolv.

ALLA BILDER
"Vi gillar lugnet i Hökåsen och här finns ju allt man behöver"

Omgivning

Här bor ni i lugna omgivningar på en gata utan genomfartstrafik. I Hökåsen är det nära till mycket, bland annat finns motionsspår, skola (åk 1-6), en välsorterad Ica-butik, Norells handelsträdgård och populära Hökåsengropen med badplats. Känslan är lantlig men till stan tar det ca 10 min med bil och bussarna går ofta. Bara några minuter bort ligger Stenby med Coop, apotek, systembolag och ett nytt aktivitetscenter med bland annat padelbanor. Nära även till Finnslätten. Skola åk 7-9 finns i närliggande Tillberga.

ALLA BILDER
Mäklaren informerar
  Nya innerdörrar 2019, då lades även nya golv i kök, allrum och sovrum
  Ny diskmaskin 2019 och hällspis (induktion) 2017
  Fastigheten är ansluten till fiber 2017
  Garageport ny 2013
  Tilläggsisolering av vinden (45 cm isolering) 2011 bidrar till de låga driftskostnaderna
  Fjärrvärmeväxlaren är bytt 2009
  2007 inreddes/isolerades biarea till boarea i garagedelen
  Nytt garagetak 2007, papp
  Radonmätning utförd 1994 visade på ett årsmedelvärde på 56 Bq/m3, vilket gott är under gränsvärdet (200 Bq/m3)
  Det finns gott om förvaring; i garaget, på vinden och i förrådet inne vid gästrummet
  Fönstren är från när huset byggdes och de är väl underhållna.
Gunilla Hedman